Η δοκιμασία στο γόνατο και η ανησυχία των Σλοβένων για Κούρτιτς

Από sdna.gr:Πολύ διαφορετική φαντάζει η σεζόν σε σχέση με πέρσι για τον Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο που δεν έχει περάσει απαρατήρητο και στην πατρίδα του.
Πηγή: sdna.gr
Η δοκιμασία στο γόνατο και η ανησυχία των Σλοβένων για Κούρτιτς

Ο έμπειρος Σλοβένος μέσος του ΠΑΟΚ έχει μπει στα πιτς εδώ και τέσσερις περίπου μήνες και ως εκ τούτου βρίσκεται εκτός κάδρου και για την Εθνική ομάδα της χώρας του. Τα ΜΜΕ της Σλοβενίας κάνουν για μία δοκιμασία στο γόνατο που διαρκεί πολύ...

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Κούρτιτς έκλεισε την περσινή εκπληκτική χρονιά με απολογισμό 18 τερμάτων και τριών ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ φέτος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου, αγωνιζόμενος στα 12 πρώτα επίσημα παιχνίδια (σ.σ. τα 11 ως βασικός), πάτησε απότομα φρένο λόγω του τραυματισμού του.

Ενόψει της ανακοίνωσης των επιλογών του ομοσπονδιακού προπονητή της Σλοβενίας, Ματίας Κεκ, για τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής με φόντο τα προκριματικά του EURO 2024 με αντίπαλο το Καζακστάν και το Σαν Μαρίνο, οι συμπατριώτες του καταπιάνονται με την υπόθεση Κούρτιτς δεδομένου πως είναι ο εν ενεργεία παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική!

Για την ακρίβεια, είναι ο μοναδικός που «κυνηγάει» το ρεκόρ των 101 συμμετοχών του Μπόστιαν Σέζαρ που σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2018 αλλά και τις 100 συμμετοχές του Μπόγιαν Γιόκιτς που δεν βρίσκεται στην ενεργό δράση από το 2019. Ο Κούρτιτς μετράει 83 συμμετοχές, έχοντας μπροστά του μόνο τον Βάλτερ Μπίρσα που σταμάτησε στις 90, ενώ από τους εν ενεργεία παίκτες μόνο ο Γιαν Όμπλακ έχει συμπληρώσει 54 συμμετοχές.

«Δυστυχώς, τα προβλήματα τραυματισμών για τον πιο έμπειρο παίκτη της Εθνικής Σλοβενίας που δεν έχει παίξει αγώνα εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, υπάρχουν ακόμη», αναφέρει -αρχικά- δημοσίευμα ιστοσελίδας από την Σλοβενία.

«Αν κρίνουμε από τα νέα που προέρχονται από την Ελλάδα, η έναρξη των προκριματικών του EURO θα γίνει χωρίς τον εμπειρότερο παίκτη της ομάδας. Ο 34χρονος Γιάσμιν Κούρτιτς που έχει φορέσει την φανέλα 83 φορές, δεν αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ ούτε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Την προηγούμενη σεζόν ήταν ο ήρωας του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας 18 γκολ, αλλά φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν αφήσει για καιρό εκτός αγώνων. Αν και αρχικά έπρεπε να ξεκουραστεί μόνο για ένα μήνα, η ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό στο γόνατο έχει καθυστερήσει», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη...