Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος". Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.
Πηγή: paokfc.gr
Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει για τέταρτη φορά την Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι άλλες δύο ήταν για την φάση των «16» και των «8».
Η πρώτη τους κόντρα ήταν για τα ημιτελικά, τη σεζόν 1971-72, με την Λαμία να γίνεται εκείνη τη σεζόν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Β' Εθνικής που έφτανε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού.
Εκείνη η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Γιώργο Κούδα στο 48ο λεπτό και τον Κούλη Αποστολίδη στο 56ο λεπτό να σημειώνουν τα τέρματα που έστειλαν τον ΠΑΟΚ στον τελικό της διοργάνωσης. Τότε είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και είχε κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του. Αυτή τη φορά απέκλεισε τους Πράσινους και συναντά μπροστά του την Λαμία.
Το 1984-85 η συνάντηση τους έγινε για τους «16» του θεσμού, με την Λαμία να βρίσκεται πάλι στην δεύτερη κατηγορία και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε πολύ παραγωγικό διάστημα, αφού σημείωσε 15 γκολ στις δύο αναμετρήσεις του με την Λαμία. Στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας για το 6-0 σκόραραν από δύο γκολ οι Πάπριτσα, Δημόπουλος και από ένα οι Δαμανάκης και Ιορδανίδης, ενώ ο Πάπριτσα είχε χάσει και πέναλτι.
Στο δεύτερο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 9-1 στην Λαμία ο Βασιλάκος έκανε χατ τρικ, από δύο γκολ σημείωσαν οι Ιορδανίδης, Μαυρομάτης και από ένα οι Πάπριτσα και Ιωσηφίδης. Το μοναδικό τέρμα της Λαμίας το είχε σημειώσει ο Λέντας.
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν πάλι το 2020-21 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι και στην ρεβάνς ήρθε η πρώτη ισοπαλία της Λαμίας με 1-1. Και τις τρεις φορές που έχει συναντήσει μέχρι τώρα την Λαμία έχει φτάσει μέχρι τον τελικό και τις δύο από τις τρεις έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Το 1984-85 ηττήθηκε από την Λάρισα στον τελικό, αλλά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...