«Ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα με τον ΠΑΟΚ!»

Από forzaonline.gr: Βρίσκεται στις τάξεις του ΠΑΟΚ μια... ζωή, από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Πηγή: forzaonline.gr
«Ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα με τον ΠΑΟΚ!»

Η Θωμαή Βαρδαλή βγαίνει Τετ Α Τετ στη FORZA και μιλά για τη φετινή προσπάθεια του Δικεφάλου, τον μεγάλο στόχο του Champions League αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Τι αίσθηση σου αφήνει η σεζόν μέχρι τώρα;

«Η χρονιά ξεκίνησε με την παρουσία μας στο Champions League που ολοκληρώθηκε με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Πιστεύω ότι φέτος βρεθήκαμε πιο κοντά από ποτέ στο να κάνουμε το πρώτο βήμα, αλλά κάποιες χαμένες ευκαιρίες και κάποια λάθη δεν μας το επέτρεψαν, σταθήκαμε άτυχες. Στην Ελλάδα ο στόχος είναι πάντα το πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα τα πάμε καλά και ανυπομονούμε να πάμε αήττητες στα Play Off, και γιατί όχι να κατακτήσουμε τον τίτλο χωρίς ήττα».

Με δεδομένο ότι κυριαρχείτε εγχώρια, το απωθημένο είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση;

«Το πρωτάθλημα δεν είναι ποτέ δεδομένο για εμάς. Κάθε χρόνο κάνουμε το κάτι παραπάνω για να μένουμε στην κορυφή, κι αυτό νομίζω ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας. Όσο για το Champions League, βρισκόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Στην Ευρώπη οι ομάδες δουλεύουν σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα, κοντά σε αυτά τα στάνταρ είμαστε κι εμείς αλλά θεωρώ ότι δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει και στην Ελλάδα να γίνει το ίδιο, για να βοηθηθούμε και εμείς στην Ευρώπη».

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα;

«Πιστεύω ότι τα επόμενα δύο- τρία χρόνια θα δυναμώσει το πρωτάθλημα. Εμείς σαν ΠΑΟΚ θέλουμε να υπάρχουν περισσότερα ντέρμπι, θα μας βοηθήσει αυτό. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και η πρωτοβουλία του ΠΣΑΠΠ είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά πρέπει να ακολουθήσει η ΕΠΟ και η πολιτεία. Δεν γίνεται μόνο με τα λόγια, χρειάζονται και πράξεις. Θεωρώ ότι εμείς σαν ΠΑΟΚ δίνουμε το παράδειγμα, και θα ήταν καλό να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες».

Πως βλέπεις την ανανέωση που επιχειρεί ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, και ποιος ο δικός σου ρόλος;

«Είναι σημαντικό που ο ΠΑΟΚ φέρνει στην ομάδα νέα κορίτσια με ταλέντο. Γίνεται καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και έχουμε νεαρό κορμό, με τα κορίτσια να είναι ήδη μέλη των Εθνικών ομάδων. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να βοηθάω στην ένταξη τους στην ομάδα και να δίνω συμβουλές μέσα και έξω από το γήπεδο».

Βρίσκεσαι μια ζωή στις τάξεις του συλλόγου, τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για σένα;

«Ο ΠΑΟΚ είναι κυριολεκτικά ολόκληρη η ζωή μου. Βρίσκομαι στον σύλλογο από οκτώ ετών, από τις ακαδημίες και δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς τον ΠΑΟΚ. Εγώ επέλεξα να είμαι εδώ. Θέλω να καταφέρω ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, και συνεχίζω να ονειρεύομαι».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου:

«Τα πρωινά εργάζομαι στην εταιρία του πατέρα μου, ενώ το μεσημέρι στο πρόγραμμα υπάρχει η προπόνηση με την ομάδα. Μερικές ημέρες της εβδομάδας προπονώ παιδιά στην ακαδημία ΠΑΟΚ Κουφαλίων. Τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν υπάρχει, θέλω να τον περνάω με την οικογένεια και τον σύζυγο μου».

Διαβάστε ακόμη...