Κεντζιόρα: «Ξυπνήσαμε στις πέντε το πρωί από εκρήξεις, δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

Από paok24.com: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Πολωνού και το backstory της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ από τον ατζέντη του
Πηγή: paok24.com
Κεντζιόρα: «Ξυπνήσαμε στις πέντε το πρωί από εκρήξεις, δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

Ιστοσελίδα στην Πολωνία παραθέτει μια συνέντευξη του ατζέντη του Τόμας Κεντζιόρα, Σίμον Πακανόφσκι, στην οποία εξηγείται όλο το back story από την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα -ως πρόλογος της συνέντευξης- φιλοξενούνται δηλώσεις του Πολωνού ποδοσαφιριστή σχετικά με το πως βίωσε την αρχή του πολέμου, αλλά και κομμάτια από τοποθετήσεις του μάνατζερ του σε προηγούμενες συνεντεύξεις.

Αναλυτικά το «SportoweFakty» αναφέρει:

Είναι η δεύτερη αλλαγή ομάδας του Τόμας Κεντζιόρα από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Πριν από ένα χρόνο, ο παίκτης μετακόμισε στη Λεχ Πόζναν. Έφυγε από το Κίεβο στην Πολωνία μαζί με τη σύζυγό του, τον συμπαίκτη του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και την οικογένειά του. Ο ποδοσφαιριστής αρχικά έμεινε σε ένα καταφύγιο, στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο από το Κίεβο, μέσω Lviv στο Πόζναν. Το ταξίδι κράτησε μια μέρα.

– Στις πέντε το πρωί μας ξύπνησαν εκρήξεις. Η γυναίκα μου με ξύπνησε γιατί δεν άκουσα. Πήγα στο παράθυρο και τότε άρχισε. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Ήταν έτσι... Ή μήπως κάτι έγινε μια φορά και δεν θα ξαναγίνει. Αυτές ήταν οι σκέψεις για να μην αντιδράσουμε πολύ γρήγορα. Αργότερα, κατά την εκκένωση, τα συναισθήματα ήταν τεράστια. Δεν είχα κοιμηθεί για τρεις μέρες – είπε ο Κεντζιόρα στο "Foot Truck".

Όπως αποδεικνύεται, οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για τον Κεντζιόρα για λόγους εκτός γηπέδου. Την υπόθεση ανέδειξε ο ατζέντης του, Σίμον Πακανόφσκι, από το μανατζερικό γραφείο «Fabryka Futbolu».

– Η κατάσταση του Τόμας στη Ντιναμό ήταν δύσκολη. Όσο αφορά τις ανθρώπινες πτυχές – προπονήθηκε και έζησε σε ένα μέρος όπου υπάρχει πόλεμος, όπου πετούν drones, υπάρχει βομβαρδισμός της πόλης. Είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχή και τη λειτουργία του – εξήγησε ο Πακανόφσκι σε συνέντευξή του στο Canal+ Sport.

Σε άλλη συνέντευξη του, ο Πακανόφσκι ανέπτυξε το θέμα.

Ο Τόμας ανακουφίστηκε. Κάναμε τα πάντα για να βρούμε στον Τόμας έναν σύλλογο στη χώρα όπου θα μπορούσε να επικεντρωθεί μόνο στις παραστάσεις στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό για εμάς και για εκείνον είναι ότι άλλαξε χώρα και δεν βρίσκεται πια στο επίκεντρο του πολέμου. Χρειαζόταν μια αλλαγή για να αναπτυχθεί αθλητικά και να αναπνεύσει ψυχικά.

Ο Κετζιόρα θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος Ιουνίου φέτος. Ο ατζέντης του παίκτη δεν ξέρει πώς θα είναι το μέλλον του Κεντζιόρα.

– Ίσως μείνει στην Ελλάδα, ίσως επιστρέψει, είναι δύσκολο να πω. Πολλά εξαρτώνται από το αν ο πόλεμος θα συνεχιστεί στην Ουκρανία, πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε αυτή τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη...