Πρώτη «30άρα» από μη Αμερικανό έπειτα από 10 χρόνια

Από esake.gr: Ο Γιανίκ Φράνκε ήταν ο πρωταγωνιστής της άνετης νίκης του ΠΑΟΚ mateco επί του Λαυρίου Megabolt σημειώνοντας την πρώτη «30άρα» του Δικεφάλου έπειτα από τρία χρόνια.
Πηγή: esake.gr
Πρώτη «30άρα» από μη Αμερικανό έπειτα από 10 χρόνια

Ο Ολλανδός γκαρντ είχε 30 πόντους επίδοση που είναι η μεγαλύτερη από παίκτη του Δικεφάλου, από τις 19 Ιανουαρίου 2019 όταν ο Ουίλ Χάτσερ σημείωσε 37 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings (78-88). Για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη του ΠΑΟΚ mateco στο PAOK Sports Arena θα πρέπει να γυρίσουμε στις 15 Απριλίου 2018 όταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ σημείωσε 34 πόντους κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Είναι αυτή που παραμένει η κορυφαία επίδοση αυτών των αγώνων και στην οποία έφτασε πολύ κοντά ο Φράνκε.

Θα πρέπει όμως να γυρίσουμε πίσω σχεδόν 10 χρόνια για να βρούμε την προηγούμενη «30άρα» από μη Αμερικανό παίκτη του ΠΑΟΚ mateco. Ήταν στις 16 Μαρτίου 2013 όταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης σημείωσε 31 πόντους στο εντός έδρας 84-72 επί του Άρη.

Η «30άρα» του Ολλανδού πάντως είναι συνολικά η 45η στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στην Basket League και αποτελεί βέβαια ρεκόρ και για τον ίδιο στην κατηγορία αφού είχε 24 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Φράνκε έκανε συνολικά το καλύτερο παιχνίδι του στην Basket League όπως δείχνει το 33 που είχε στο ranking, επίδοση μακριά από την προηγούμενη καλύτερη του αφού είχε τρεις φορές από 22.

Παράλληλα ο Φράνκε έφτασε για δεύτερη φορά στα πέντε τρίποντα, έχοντας 5/10 όπως και στην πρεμιέρα στο Περιστέρι. Με αυτά τα πέντε τρίποντα έφτασε τα 32 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 32ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco που έφτασε στα 30+. Με τους 30 πόντους του εξάλλου, έγινε ο δεύτερος παίκτης του φετινού Δικεφάλου, μετά τον Χαντς που έφτασε τους 200+ στη σεζόν και συνολικά ο 66ος ξένος στην ιστορία της ομάδας που σπάει αυτό το «φράγμα» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Ο γκαρντ του Δικεφάλου σημείωσε τη 12η επίδοση απόλυτης ευστοχίας στα δίποντα (4/4) μεταξύ των παικτών που είχαν 20+ πόντους.

Κατά τα άλλα για τον ΠΑΟΚ mateco...

*Ο Γιώργος Καμπερίδης έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του έχοντας 15 πόντους και 16 ranking αφού οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν εκείνες στον αγώνα με τον Απόλλωνα Carna (9 πόντοι / 10 ranking). Ο 23χρονος γκαρντ έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του αφού είχε 16 πόντους με τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt για τη σεζόν 2019-20.

Με τους 15 πόντους του ο Καμπερίδης έγινε ο 106ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ Mateco που έφτασε στους 200+ και με τα πέντε εύστοχα τρίποντα του έγινε ο 36ος παίκτης του Δικεφάλου που έφτασε στα 50.

*Με τις τρεις τάπες που μοίρασε ο Νέιτ Ρένφρο, πέραν του ότι «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση των μπλοκέρ της φετινής Basket League πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη, μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων παικτών του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 28 και άφησε πίσω του τον Ματ Μπούλαρντ (1994-95) και τον Μπρεντ Σκοτ (2002-03) που είχαν από 27.

Παράλληλα ο Αμερικανός σέντερ μέσα στη «γεμάτη» στατιστική του, είχε έξι ασίστ που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των τεσσάρων που μοίρασε στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

*Με αυτή τη νίκη, ο Άρης Λυκογιάννης πήγε μία θέση ψηλότερα στη λίστα των προπονητών από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1992-93). Έφτασε τις 115 νίκες, ξεπέρασε τον Στιβ Γιατζόγλου και είναι πλέον 24ος.

*Σε ομαδικό επίπεδο οι «ασπρόμαυροι» σημείωσαν νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League στον συντελεστή πόντων από επιθετικά ριμπάουντ. Σημείωσαν 17 περισσότερους πόντους από το Λαύριο Megabolt (23 έναντι 6) και ξεπέρασαν το +16 που έκανε μία μέρα νωρίτερα ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ιωνικό (20-4).

*Ο ΠΑΟΚ mateco σημείωσε 57 πόντους στο πρώτο ημίχρονο όμως το σχετικό ρεκόρ κρατάει από την 11η αγωνιστική ο Ολυμπιακός που σημείωσε 60 πόντους στο πρώτο μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος «άγγιξε» και το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς ενός ημιχρόνου με το +25 του πρώτου ημιχρόνου (57-32) αλλά το κράτησε ο Ολυμπιακός που είχε ένα +26 (51-25) στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού του με τον Κολοσσό H Hotels για την 6η αγωνιστική.

Διαβάστε ακόμη...