Ένα γύρο πριν η οικογένεια Σαββίδη έσωσε το πλάνο!

Από sdna.gr: Το σήμερα και κυρίως το αισιόδοξο αύριο του ΠΑΟΚ, «χτίστηκε» όχι μόνο μέσω της δουλειάς, αλλά κυρίως λόγω της επιμονής της οικογένειας Σαββίδη να στηρίξει το πλάνο με Λουτσέσκου πριν ακριβώς από έναν γύρο πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Ένα γύρο πριν η οικογένεια Σαββίδη έσωσε το πλάνο!

Δύο νίκες με τον Παναθηναϊκό. Προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Λαμία-Απόλλωνα Παραλιμνίου. Μείωση της διαφοράς απ' την κορυφή στους 6 βαθμούς. Κυρίως όμως ο ΠΑΟΚ πείθει με το ποδόσφαιρο που παίζει. Με τον Κουλιεράκη, τον Κωνσταντέλια, το πλάνο ανανέωσης να προχωρά σταθερά και πειστικά, παρά τις πολλές ατυχίες με τους τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα φαίνονται και αρέσουν και στον κόσμο.

Δεν ήταν έτσι η κατάσταση απ' την πρώτη μέρα της σεζόν. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός έφερε γκρίνια και τρομακτική εσωστρέφεια. Πρώτες αγωνιστικές της Super League ήρθαν «στραβοπατήματα». Ισοπαλία στην Κρήτη με τον ΟΦΗ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήττα στην Τούμπα απ' τον Παναθηναϊκό. Τρεις γκέλες σε έξι αγωνιστικές. Στο μυαλό πολλών ο τίτλος έμοιαζε να χάνεται. Η γκρίνια τεράστια, η πίεση για αλλαγές ακόμη μεγαλύτερη.

Το πλάνο με τον Μπότο και φυσικά τον Λουτσέσκου, άρχισε να έχει όχι απλά τριγμούς αλλά μεγάλες αναταράξεις. Χρειαζόταν η διοίκηση και συγκεκριμένα η οικογένεια Σαββίδη, να πάρει αποφάσεις. Το εύκολο εκείνες τις μέρες των αρχών Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, θα ήταν να ακολουθήσουν τα «θέλω» της κοινής γνώμης. Σαν μια μορφή «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα. Με πιεστικό τρόπο.

Ο ίδιος ο Γιώργος Σαββίδης τότε, έκανε συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στο πλάνο, αγωνιστικά αλλά και διοικητικά. Σειρά επαφών για να ηρεμήσει η κατάσταση και κυρίως, να δείξει σε όλους πως δεν πρέπει να πανικοβάλλονται.

Το πλάνο θα συνεχιστεί κανονικά, ανεξάρτητα απ' τα άσχημα αποτελέσματα που υπήρξαν.

Απόφαση που έγινε ακόμη δυσκολότερη ως προς την αποδοχή της απ' τον κόσμο, μετά την ισοπαλία και στη Λιβαδειά. Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη. Οι φωνές αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Αλλά η απόφαση ήταν ισχυρή, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και το πλάνο στηρίχτηκε απ' την οικογένεια Σαββίδη, όταν ήταν πραγματικά δύσκολο.

Κάπως έτσι, έναν ποδοσφαιρικό γύρο μετά, οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αγωνιούσαν και απαιτούσαν αλλαγές τον περασμένο Οκτώβρη, βλέπουν την ομάδα τους και τη χαίρονται. Με «φρέσκα» πρόσωπα, να ξεπερνά τις δυσκολίες και να αρχίζει να έχει αποτελέσματα το πλάνο που «τρέχει».

Επιβάλλεται να πιστωθεί ένα τεράστιο ποσοστό του σήμερα, στην απόφαση της οικογένειας Σαββίδη. Τότε που άκουγε ο Ιβάν Σαββίδης πως έχει... εξαφανιστεί και η οικογένειά του έπαψε να ασχολείται. Θεωρίες συνωμοσίας που «πιάνονταν» απ' τα άσχημα αποτελέσματα. Κι όμως πόσο πιο εύκολος φάνταζε ο άλλος δρόμος; Φέρνοντας πρόσωπα αποδεκτά απ' τον κόσμο για να έχουμε και... ήσυχο το κεφάλι μας;

Εύκολο μεν, αλλά όχι σωστό. Οι μεγάλες αποφάσεις, είναι για εκείνους που δεν φοβούνται να τις πάρουν και δεν υπολογίζουν κόστος. Αντιλαμβανόμενοι πως πρέπει να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την επιτυχία. Όχι αλλάζοντας το πλάνο που έθεσαν σε εφαρμογή, αλλά ενισχύοντάς το με κάθε τρόπο. Στηρίζοντάς το με κάθε τρόπο, κόντρα στον δυνατό άνεμο απαίτησης αλλαγών.

Ίσως να υπάρξουν κι άλλα σκαμπανεβάσματα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για περίοδο μεταβατική στον ΠΑΟΚ, ακριβώς επειδή «τρέχει» το πλάνο. Απλά η μεγάλη νίκη δεν είναι η επικράτηση στο «Καραϊσκάκη» ή τη Λεωφόρο. Είναι η ελπίδα που δίνει ξανά στον κόσμο του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...