Δεν … αντέχει εκτός κορυφής

Από forzaonline.gr: Η Κ-19 του ΠΑΟΚ έχασε πέρσι το πρωτάθλημα μετά από μια τετραετία απόλυτης κυριαρχίας και, από ό,τι φαίνεται, φέτος θα επιστρέψει στο «θρόνο» της.
Πηγή: forzaonline.gr
Δεν … αντέχει εκτός κορυφής

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκει το Δικέφαλο στην πρώτη θέση και, μάλιστα, σε απόσταση οχτώ βαθμών από τον 2ο Ολυμπιακό (36 έναντι 28) και δώδεκα βαθμών από τον Παναθηναϊκό, που ήταν ο περσινός πρωταθλητής.

Η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά μετρά δώδεκα νίκες σε δεκατρία ματς (μοναδική ήττα το εκτός έδρας 2-0 από τον Ολυμπιακό), με 28 γκολ ενεργητικό (περισσότερα από δύο γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο) και εννέα τέρματα παθητικό (λιγότερο από ένα γκολ ανά ματς κατά μέσο όρο).

Συνολικά 30 παίκτες χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτου γύρου. Ο βασικός κορμός αποτελείται από ποδοσφαιριστές, που πέρσι είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές με την Κ-17. Σαφώς λιγότεροι σε αριθμό είναι εκείνοι οι παίκτες, που έχουν ρόλο βασικού και οι οποίοι υπολογίζονται παράλληλα και από τον Πάμπλο Γκαρσία για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β΄ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Οι Γιάννης Γκιτέρσος και Θόδωρος Καλόγηρος έχουν συμμετάσχει σε όλα τα παιχνίδια (δέκα και οχτώ παρουσίες ως βασικοί αντίστοιχα), ενώ δώδεκα συμμετοχές μετρούν οι Ταξιάρχης Φίλων (βασικός σ' όλα τα ματς), Αλέξανδρος Αδάμ, Χάρης Γεωργιάδης, Νίκος Δεληγιάννης, Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ και Κώστας Γκούμας. Οι Ζήσης Τσίκος και Ανδρέας Αθανασίου, «εκπρόσωποι» της περσινής Κ-19, έχουν δέκα συμμετοχές, όσες κι ο Βασίλης Πασαχίδης.

Ο Μάριος Σινανάι έχει παίξει σε οχτώ αγώνες, ενώ ο Στέφανος Τζίμας, που πλέον παίρνει χρόνο συμμετοχής και στον ΠΑΟΚ Β΄, έχει αγωνιστεί σε επτά ματς. Ο Λουκάς Μάρτος μετράει έξι συμμετοχές, ενώ από πέντε παρουσίες έχουν καταγράψει οι Αγγελος Ζίλο, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ και Μάριος Μπάμπουρας (ο τελευταίος ήταν άτυχος, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού). Τέσσερις συμμετοχές έχει ο Μηνάς Βασιλειάδης, δύο ο Λάμπρος Σμυρλής και από μία οι Λευθέρης Τασιούρας και Γιώργος Κουλούρης. Ως αλλαγές έχουν χρησιμοποιηθεί οι Γρηγόρης Πολιτάκης (τέσσερις παρουσίες), Παναγιώτης Δελιόπουλος και Μανώλης Ιμπραΐμ (από τρεις), Στάθης Πανικίδης (δύο) και Ερμής Σελιμάι και Κώστας Καστίδης (από μία).

Οσο για τους τερματοφύλακες, οι Σπύρος Αγγελίδης, Δημήτρης Μοναστηρλής και Βασίλης Νικολακούλης μετρούν από έξι, τέσσερις και τρεις παρουσίες αντίστοιχα.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΓΚΙΤΕΡΣΟΣ

Εντεκα διαφορετικοί παίκτες έχουν χριστεί σκόρερ. Τα περισσότερα γκολ (οχτώ) έχει πετύχει ο Γκιτέρσος, ενώ δεύτερος σκόρερ είναι ο Φίλων (αν και αμυντικός), που έχει παραβιάσει τέσσερις φορές τις αντίπαλες εστίες. Από τρία γκολ μετρούν οι Γκούμας και Σμυρλής, δύο τέρματα έχει πετύχει ο Γεωργιάδης, ενώ οι Μάρτος, Τσίκος, Αδάμ, Αθανασίου και Ρούμιαντσεβ έχουν σκοράρει από μία φορά ο καθένας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...