Τα ποσοστά μεταπώλησης δεν τον ευνοούν

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να γίνει ένα… selling club και η αλήθεια πως σιγά-σιγά τα καταφέρνει, έστω κι αν δεν το κάνει στον βαθμό και στον ρυθμό που θα ήθελε. Ο Δικέφαλος ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις σε κάθε πώληση ποδοσφαιριστή του προσπαθεί και συνήθως το πετυχαίνει να βάζει στη συμφωνία και ποσοστό μεταπώλησης με τα πιο συχνά νούμερα να είναι το 15% και το 20%.
Πηγή: thessports.gr
Τα ποσοστά μεταπώλησης δεν τον ευνοούν

Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη, που αρχικά δανείστηκε από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς και έπειτα αγοράστηκε από την αγγλική ομάδα με το συνολικό ποσό που μπήκε στα ταμεία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να φτάνει τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον έχει αναπτυχθεί μια φημολογία πως το καλοκαίρι ο διεθνής αριστερός μπαρ θα αφήσει την Αγγλία και θα μετακομίσει στη Ρωσία είτε για τη Σπαρτάκ Μόσχας, είτε για τη Ντιναμό Μόσχας. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει οικονομικό όφελος από αυτό. Βέβαια, για να ενεργοποιηθεί το 20% της μεταπώλησης που έχει ο Δικέφαλος θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Τι είναι αυτό; Ο 27χρονος να πωληθεί με 8 εκατομμύρια και πάνω. Αλλιώς οι «ασπρόμαυροι» δεν θα εισπράξουν κάποιο πόσο.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την περίπτωση του Σφιντέρσκι, καθώς για να εισπράξει ο ΠΑΟΚ χρήματα θα πρέπει να πωληθεί από 5 εκατομμύρια και πάνω από τη Σάρλοτ σε κάποιον άλλο σύλλογο.

πηγή: FORZA

Διαβάστε ακόμη...