Τώρα γνωρίζει καλύτερα

Από forzaonline.gr: Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ακούγοντας τον Ζοσέ Μπότο να λέει για τις μεταγραφές ότι «πρέπει να βλέπουμε τις ανάγκες και του σήμερα, αλλά και του αύριο» και ότι «θα ήταν ανόητo να φέρουμε έναν παίκτη, που θα κόψει την πρόοδο ενός ποδοσφαιριστή, που βρίσκεται ήδη μέσα στο σύνολο».
Πηγή: forzaonline.gr
Τώρα γνωρίζει καλύτερα

Όταν πριν από ένα χρόνο (29 Δεκεμβρίου 2021) ο Πορτογάλος συμφωνούσε ν' αναλάβει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή στον ΠΑΟΚ για δυόμισι χρόνια, ήταν λογικό, σε πρώτο χρόνο, να ρίξει όλο το βάρος στην πρώτη ομάδα. Με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να... ψάχνει και το τι γίνεται πιο κάτω, στη δεύτερη ομάδα, αλλά και στα τμήματα υποδομών. «Πλέον μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ καλή Ακαδημία, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να την αξιοποιήσει, είναι το μέλλον της ομάδας» αναγνώρισε στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο ΠΑΟΚ βγάζει συνεχώς παίκτες από τις υποδομές, άλλοι θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και θα είναι και πρωταγωνιστές, άλλοι μπορεί να «βοηθήσουν» τον ΠΑΟΚ με άλλο τρόπο (φέρνοντας χρήματα στα ταμεία μέσω μεταγραφών). Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά που γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία και τα «προϊόντα» που βγάζει, διευκολύνουν κατά πολύ το έργο του Μπότο, που δεν είναι υποχρεωμένος σε κάθε μεταγραφική περίοδο να ψάχνει σχεδόν για διψήφιο αριθμό παικτών (το περασμένο καλοκαίρι τα νέα πρόσωπα έφθασαν τα εννέα).

Ποιός ο λόγος, άλλωστε, να επενδύονται (πολλά) χρήματα για την Ακαδημία και να μην υπάρχει καθαρή στόχευση για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης; Πολύ δε περισσότερο όταν αποδεδειγμένα υπάρχει άριστο έμψυχο υλικό και αυτό που χρειάζονται οι νεαροί παίκτες είναι να τους δοθούν ευκαιρίες, προκειμένου να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους. Ακόμη κι αν αυτό «στοιχίσει» για μία-δύο σεζόν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να είναι απολύτως ανταγωνιστικός ως προς τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Θα σταματήσει ο ΠΑΟΚ να κάνει μεταγραφές; Όχι βέβαια. Η προσπάθεια ενδυνάμωσης του ρόστερ δεν σταματά ποτέ, ακόμη κι όταν δεν «τρέχει» κάποια μεταγραφική περίοδος. Ούτως ή άλλως, όταν προκύπτει πώληση ενός βασικού (που κι αυτές έχουν τη χρησιμότητά τους) υπάρχει κι η ανάγκη για την άμεση αντικατάστασή του με έναν έτοιμο παίκτη, που θα καλύψει αμέσως το κενό του.

Προτού, ωστόσο, γίνει κάποια κίνηση, ο Μπότο θα βλέπει πρώτα τι υπάρχει εντός του ΠΑΟΚ (στη δεύτερη ομάδα ή και στην Κ-19), θα συνυπολογίζει τις καταστάσεις και ακολούθως θα παίρνει τις αποφάσεις. Στον παραπάνω «κανόνα» θα υπάρχουν πάντα κι οι εξαιρέσεις, μια και προκύπτουν ιδιαίτερες περιπτώσεις παικτών από τη ξένη αγορά, που δεν συναντώνται αλλού.

Διαβάστε ακόμη...