Μπλάνκο στο SDNA: «Μακάρι να ζήσω στον ΠΑΟΚ ότι και ο Σεπέδα με τον Χιμένεζ»

Από sdna.gr: Λισέ Μπλάνκο στο SDNA για όλα! Η Κουβανή αθλήτρια βόλεϊ του ΠΑΟΚ, μιλάει για την απόφασή της να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στο PAOK Sports Arena, για τους Χιμένεζ και Σεπέδα που έγραψαν την δική τους ιστορία στον Δικέφαλο αλλά και τον μεγάλο φετινό στόχο του ΠΑΟΚ, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.
Πηγή: sdna.gr
Μπλάνκο στο SDNA: «Μακάρι να ζήσω στον ΠΑΟΚ ότι και ο Σεπέδα με τον Χιμένεζ»

Η Λισέ Μπλάνκο ήρθε με ένα όνειρό στον ΠΑΟΚ. Να γράψει τη δική της ιστορία στο τμήμα του βόλεϊ και να επαναλάβει το επίτευγμα των δύο συμπατριωτών της, Σεπέδα και Χιμένεθ και να γίνει πρωταθλήτρια με το γυναικείο τμήμα του συλλόγου. Η Κουβανή κεντρικός του Δικεφάλου, απολαμβάνει κάθε της στιγμή στη Θεσσαλονίκη και δεν το κρύβει.

Άλλωστε, μπορεί να βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες στην πατρίδα μας, όμως η ίδια με την αγάπη που έχει εισπράξει νιώθει σαν να παίζει χρόνια εδώ. Η εμπειρία της αν και είναι μόλις 24 ετών μεγάλη. Το βιογραφικό της πλούσιο, όπως και οι παραστάσεις που έχει από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως είναι το γαλλικό και το ιταλικό που αγωνίστηκε. Ο στόχος που έχει αυτή και οι συναθλήτριές της μπροστά της, ώστε να γράψει ιστορία και να κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του μεγάλη και δείχνει αποφασισμένη να μην την αφήσει να πάει χαμένη.

Ήδη, το ξεκίνημα του Δικεφάλου του Βορρά είναι εκπληκτικό με το 8/8 και η συνέχεια προμηνύεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα Η Λισέ Μπλάνκο, αποκαλύπτεται στo SDNA σε μία... διαφορετική συνέντευξη.

- Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να πεις το «ναι» και να βρεθείς στη Θεσσαλονίκη;

«Ο ΠΑΟΚ με ήθελε πολύ μου το έδειξε με κάθε τρόπο και η απόφασή μου να έρθω στην ομάδα έγινε πολύ εύκολη. Αυτό που πλέον καταλαβαίνω και με κάνει να νιώθω περισσότερο δικαιωμένη είναι το γεγονός πως η επιλογή μου να έρθω στην ομάδα ήταν εύστοχη. Εξ' αρχής αντιμετώπιζα τον ερχομό μου στην ομάδα σαν μία μεγάλη πρόκληση, ήξερα πως ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν με αθλητές από την Κούβα και αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που έκανε πιο εύκολη την απόφασή μου να είμαι εδώ».

- Έχοντας παρουσία σε ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πως κρίνεις το επίπεδο του ελληνικού;

«Αντιλαμβάνομαι και βλέπω πως το επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ανεβασμένο, με καλές ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και αυτό μόνο καλό κάνει και σε εμάς τις αθλήτριες που έχουμε υψηλό ανταγωνισμό και στο προϊόν».

- Μίλησες για τους Κουβανούς αθλητές που πέρασαν από την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Οι Σεπέδα και Χιμένεζ έγραψαν ιστορία και κατέκτησαν τίτλους. Είναι ένα κίνητρο αυτό και για σένα;

«Ναι, φυσικά και το γνωρίζω ότι οι δύο αυτοί παίκτες πανηγύρισαν τίτλους με τον ΠΑΟΚ και ήταν ένα ακόμα μικρό... λιθαράκι της απόφασής μου να έρθω εδώ. Με τον Χιμένεζ γνωριζόμαστε πολύ καλά, ήταν ένας άνθρωπος που στο ξεκίνημά μου στο βόλεϊ με βοήθησε πολύ με κάθε τρόπο, ήταν σαν... προπονητής μου και τον εκτιμώ πολύ. Εννοείται πως γνωρίζω και τον Σεπέδα, έπαιζε στην Εθνική ομάδα από μικρός και έκανε τρομερά πράγματα. Μακάρι να ζήσω και εγώ αυτά που έζησαν και οι ίδιοι στον ΠΑΟΚ και να κατακτήσω τίτλους. Θα είμαι ευτυχισμένη».

- Πως σου φαίνεται η ζωή στη Θεσσαλονίκη;

«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο «ζεστοί» και εγκάρδιοι και μου θυμίζουν πολύ την πατρίδα μου την Κούβα. Για παράδειγμα, όταν πάω στο σούπερ μάρκετ και δεν καταλαβαίνω κάτι σε μια αγορά, πάντα βρίσκεται κάποιος πρόθυμος να με βοηθήσει, και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό, στη ροή της καθημερινότητάς μου. Όποτε θεωρώ ότι η ζωή εδώ μου αρέσει και μου ταιριάζει πολύ».

- Περίμενες ένα τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα όπως αυτό που έχετε πραγματοποιήσει με το 8/8 στο πρωτάθλημα;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ κατάλαβα ότι η ομάδα έχει πολύ υψηλούς στόχους, κάτι που φάνηκε και στη συνέχεια από τις πολύ σκληρές προπονήσεις που κάνουμε και αυτό αποδίδεται και στους αγώνες. Επίσης, στην ομάδα υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα το οποίο βγαίνει προς τα έξω και μας βοηθά ακόμα περισσότερο στο να κερδίζουμε τους αγώνες.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει με 8 νίκες και 24 βαθμούς, θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωθούμε καθώς η χρονιά έχει πολύ μέλλον. Όσο λειτουργούμε όμως ως οικογένεια, τόσο εμείς οι αθλήτριες όσο και οι άνθρωποι του τμήματος που μας στηρίζουν καθημερινά, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

- Και φυσικά υπάρχει και το κίνητρο της Ευρώπης με τον ΠΑΟΚ λόγω της περσινής κατάκτησης της τρίτης θέσης της Volley League, να ξεκινάει και εκεί τη δική του προσπάθεια...

«Μπροστά μας έχουμε δύσκολα παιχνίδια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις όπου θα πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτερες για να τα κερδίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε στις εμφανίσεις που έχουμε κάνει έως τώρα και να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς με την Μπρνο, θα πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω από το 100% μας για να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του CEV Cup. Έχω πίστη στην ομάδα ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Διαβάστε ακόμη...