«Γέμισαν» από ΠΑΟΚ στην Κύπρο: Τα κέρδη της προετοιμασίας

Από sdna.gr: Με κέρδη επέστρεψε από την Κύπρο στην Θεσσαλονίκη η αποστολή του ΠΑΟΚ, αφήνοντας το αποτύπωμά της στην Μεγαλόνησο που πήρε μια αρκετά καλή... τζούρα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του.
Πηγή: sdna.gr
«Γέμισαν» από ΠΑΟΚ στην Κύπρο: Τα κέρδη της προετοιμασίας

Πρωτόγνωρη διακοπή για όλους, αναγκάζοντας τις ομάδες να διαχειριστούν για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο διάστημα διακοπής. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε την Κύπρο και έχει να επιδείξει επτά προπονήσεις και τρεις φιλικές δοκιμασίες σε ένα γεμάτο δεκαήμερο για τους Θεσσαλονικείς στην Λάρνακα. Πριν την επιστροφή της ομάδας σε ρυθμούς προπονήσεων με φόντο την αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Καλαμάτα στις 14 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια στις 22 του ίδιου μήνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου της Super League, το SDNA παρουσιάζει το ταμείο της χειμερινής προετοιμασίας.

Προφανώς στα κέρδη συγκαταλέγεται η εν γένει εμπειρία της Κύπρου. Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το μεγαλείο του Δικεφάλου εκτός συνόρων. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην Μεγαλόνησο, τόσο στην Λεμεσό όσο και στην Λάρνακα, αγκάλιασαν «θερμά» παίκτες και προπονητή και φρόντισαν να δώσουν δυναμικό παρών στα δύο φιλικά που επετράπη η είσοδός τους καθώς και στις προπονήσεις. Με ένα άκρως ευρηματικό πανό: «1100 χλμ είναι λίγα για να μας χωρίσουν» έστειλαν το δικό τους μήνυμα και «γέμισαν» από ΠΑΟΚ, έχοντας για πρώτη φορά μία τέτοια ευκαιρία στο «σπίτι» τους. Δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς και τα διθυραμβικά σχόλια των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στα φιλικά ματς, την αναγνώριση προς το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη και την προβολή του Δικεφάλου στα κυπριακά ΜΜΕ.

Αγωνιστικά, επιβεβαιώθηκε πως το ρόστερ έχει ανοίξει. Είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος της προετοιμασίας, ειδικά από την στιγμή που ακούγεται δια στόματος του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να υπολογίζουμε σε πολλούς περισσότερους ποδοσφαιριστές! Πλέον δεν έχω 11 ή 12 παίκτες αλλά μπορώ να βασιστώ σε ένα μεγαλύτερο ρόστερ». Ενδεικτικά, ο Ράφα Σοάρες είναι πια μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που «τρελαίνει» τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Σάστρε μοιάζει πιο συνεπής στα «θέλω» του, οι Φιλίπε Σοάρες και Ντόουγκλας Αουγκούστο παίζουν στην φυσική τους θέση, ο Ολιβέιρα μοιάζει να βρίσκει τον εαυτό του, ακόμη και ο Κουαλιάτα στο ματς με τον Άρη Λεμεσού δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα των προηγούμενων μηνών...

Μέσα στα κέρδη της παρουσίας του ΠΑΟΚ είναι οι νίκες απέναντι στην Άσντοντ με 4-1, την ΑΕΛ Λεμεσού με 3-0 και τον Άρη Λεμεσού με 4-1. Οι νίκες δίνουν πάντα ψυχολογία, ακόμη και σε οικογενειακό διπλό. Και σε αυτές τις δοκιμασίες, ο ΠΑΟΚ μέτρησε οχτώ διαφορετικούς σκόρερ με έντεκα γκολ και δεν περιορίστηκε στο να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά φρόντισε να στέλνει και τη μπάλα στα δίχτυα. Και για έναν ΠΑΟΚ που είχε ξεχάσει να είναι επιβλητικός και να επικρατεί με αέρα τερμάτων, δεν μπορεί παρά να καταγραφεί.

Όπως και το γεγονός ότι δεν κατέγραψε κάποιον τραυματισμό. Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ «λαβώθηκε» από το κάταγμα στα πλευρά και την θλάση του Καντουρί. Ως εκ τούτου στερήθηκε δύο βασικά «όπλα» στα ματς με την Λέφσκι, με ό,τι ακολούθησε. Στην Κύπρο κύλησαν όλα ομαλά για τους Θεσσαλονικείς, μετρώντας -μάλιστα- και επιστροφές, συγκεκριμένα των Τσαούση - Νάρεϊ.

Η προετοιμασία στην Κύπρο ήταν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανοίξει και ο ΠΑΟΚ τα χαρτιά του. Είναι κάτι που είθισται. Αυτήν την φορά, η «ανάκριση» αφορούσε τον Ζοσέ Μπότο, ο οποίος ρωτήθηκε για όλα και απάντησε σε όλα. Ίσως στην μεγαλύτερη συνέντευξη που έχει δώσει στον έναν χρόνο παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Και είπε πολλά, τουλάχιστον γι' αυτά που θα μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά. Έδωσε «εξηγήσεις» που έλειπαν, ανέλυσε σε μεγάλο βαθμό τι θέλει και τι επιχειρεί να κάνει ο ΠΑΟΚ, απόψεις που είχαν ανάγκη να ακουστούν, να επικοινωνηθούν στον κόσμο...

Διαβάστε ακόμη...