Σημαιοφορίδης: «Δικαίωση για τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση Τζουλάκη!»

Από thessports.gr: Για την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ στην ΕΕΑ, που οδηγήθηκε σε αναβολή μετά την αποδοχή του αιτήματος αποχής από την πλευρά των «ασπρόμαυρων», τοποθετήθηκε ο νομικός που εκπροσώπησε τον Δικέφαλο, μαζί με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη, Λάκης Σημαιοφορίδης.
Πηγή: thessports.gr
Σημαιοφορίδης: «Δικαίωση για τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση Τζουλάκη!»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο γνωστός νομικός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Primo 106,1 και την εκπομπή «Full Επίθεση»:

«Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πέτυχε αυτό που ήθελε. Κάναμε ένα απόλυτα εμπεριστατωμένο αίτημα, που αφορούσε τη μη δυνατότητα του κυρίου Τζουλάκη να προεδρεύσει σε αυτή την υπόθεση. Περίπου 50 λεπτά διήρκησε η διακοπή, μετά τη σύσκεψη που έγινε χωρίς την παρουσία των δικηγόρων του ΠΑΟΚ. Κατά συνέπεια, επειδή η Επιτροπή δεν μπορούσε να εκδικάσει μετά από αυτή την εξέλιξη, δόθηκε αναβολή για τις 9 Δεκέμβριου. Με τα τακτικά μέλη και τον καινούργιο πρόεδρο, θα εκδικαστεί αυτή η υπόθεση.

Ο αναπληρωτής του είναι ο κ. Κουμπής, που είναι και αυτός συνταξιούχος ανώτερος Δικαστής. Εμείς ξεκινήσαμε με την υποβολή του αιτήματος της αποχής του κυρίου Τζουλάκη από την άσκηση των καθηκόντων, ως πρόεδρος της Επιτροπής, δεν κάναμε αίτημα εξαίρεσης. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι , που τους εκφράσαμε με απόλυτα εμπεριστατωμένη άποψη, η οποία βασίστηκε σε πραγματικά περιστατικά και συγκεκριμένες συμπεριφορές. Αναπτύξαμε, εγώ και ο κύριος Μαυρομάτης, όσο και η πλευρά του κυρίου Γιώργου Σαββίδη, τους λόγους για αυτό το αίτημα της αποχής, ένα κοινό αίτημα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι συνηθισμένη για τη συγκεκριμένη επιτροπή, για αυτό και διήρκησε περίπου 50 λεπτά η συνεδρίαση. Προφανώς υπήρξε προβληματισμός. Αρχικά ο κ. Τζουλάκης μας έδινε την εντύπωση ότι δεν έχει διάθεση να απέχει. Μετά από τη διακοπή, και ενώ εμείς ήμασταν εκτός αίθουσας, μας ανακοινώθηκε ότι θα απέχει.»

Για το αν νίκη για τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση Τζουλάκη:

«Δεν μου αρέσουν αυτές οι εκφράσεις,. Θεωρώ ότι στο νομικό σκέλος είναι σαφέστατα μια δικαίωση, αφού οδηγηθήκαμε σε αυτό που ζητήσαμε από την Επιτροπή και τον κύριο Τζουλάκη.

Ο ΠΑΟΚ εννοείται πως ως μια μεγάλη οντότητα, είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση των νομίμων δικαιωμάτων της για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, και να προσφεύγει εναντίον οποιουδήποτε θίγει την οντότητα του, την ιστορία. Και κατά συνέπεια δεν θα σταματήσει, τουλάχιστον σε όσα ζητήματα έχει αδικηθεί, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες».

Για αυτά που περιμένει από τη νέα εκδίκαση, στις 9/12:

«Πλέον μπαίνουμε στα θέματα ουσίας της υπόθεσης. Θα συζητηθούν αυτά που καλείται η επιτροπή να κρίνει και αυτά που καλούμαστε εμείς να αντικρούσουμε, τους ισχυρισμούς και τις ενστάσεις που θα πρέπει να προλάβουμε, με σκοπό να αποδείξουμε πως τόσο ο Γιώργος Σαββίδης, όσο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχουν καμία ευθύνη, καμία έκνομη και παραβατική συμπεριφορά. Πιστεύουμε ότι μέσα στα πλαίσια του δικαίου, μιας δίκαιης δίκης αλλά και των κανόνων, τις δεοντολόγιας και της ηθικής, θα πρέπει να υπάρχει μια απαλλαγή και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και για τον Γιώργο Σαββίδη, από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Να μην μπούμε σε λεπτομέρειες όμως, το βασικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ υπέβαλλε ένα αίτημα, το υποστήριξε με τον τρόπο που έπρεπε, έπεισε την επιτροπή και τον κύριο Τζουλάκη, που δεν θα συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία».

Διαβάστε ακόμη...