Μία ιστορία σαν παραμύθι

Από paok24.com: Ο Ερμής Σελιμάι, πρώτα έγινε "επαγγελματίας" και μετά ερασιτέχνης ...
Πηγή: paok24.com
Μία ιστορία σαν παραμύθι

Ο Ερμής Σελιμάι στα 18 του χρόνια, πήρε το βάπτισμα του πυρός τουλάχιστον στα δικά μας μάτια. Γιατί σε αυτά του Ράζβαν Λουτσέσκου, το έχει πάρει εδώ και καιρό, με τις συγκυρίες να βοηθάνε μιας και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ χρειαζόταν αριστερό μπακ λόγω των τραυματισμών του Άντρε Βιεϊρίνια και του Μάριου Τσαούση.

Αρχικά μας είχε φανεί παράξενο, το γεγονός πως ένα παιδί που δεν έχει καμία συμμετοχή με την Κ19 ή τον ΠΑΟΚ Β, βρέθηκε να προπονείται με την πρώτη ομάδα. Και μάλιστα, ο Λουτσέσκου να τον κρατά σε αυτή, έτσι ώστε να δουλεύει μαζί του, έχοντας διαπιστώσει πως διαθέτει κάτι το ξεχωριστό.

Η ιστορία του 18χρονού -γεννημένος το 2004- αριστερού μπακ δεν είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει να ακούμε ή να διαβάζουμε.

Κάπου στα 15 του χρόνια, συμμετείχε σε ένα καμπ ουσιαστικά αλάνας, στο γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ στην Αθήνα. Εκεί, μαζεύτηκαν παιδιά που δεν είχαν ομάδα και ουσιαστικά έμπαιναν σε ένα στάδιο δοκιμής. Στις κερκίδες του γηπέδου, ήταν ο Βασίλης Ρόβας με τον Στάθη Ταυλαρίδη που διαπίστωσαν πως ο μικρός το έχει. Ήταν όμως εξαιρετικά αδούλευτος στο κορμί του και ήταν σαφές πως έπρεπε να πέσει πολύ δουλειά πάνω του.

Οι δυο τους τον πήγαν αρχικά στον Αστέρα Τρίπολης, όμως απορρίφθηκε. Στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο Παναθηναϊκός. Εν τέλει, επιλέχτηκε να πάει σε μία ακαδημία για να δουλέψει ατομικά το κορμί του.

Μία αναζήτηση του Γιώργου Γεωργιάδη που έψαχνε καλό αριστερό μπακ για τους γεννημένους το 2004, έφερε στο προσκήνιο τον Σελιμάι. Ο Βασίλης Ρόβας μίλησε με μεγάλη σιγουριά για τον νεαρό Αλβανό, με αποτέλεσμα ο Γεωργιάδης να κανονίσει τα δοκιμαστικά του. Ανέβηκε, άρεσε και 20 μέρες μετά, πήγε προετοιμασία με την Κ19 στον Βόλακα έτσι ώστε ο Στέλιος Μαλεζάς να πάρει την τελική απόφαση, αφού σε αυτόν έπεσε ο κλήρος.

Στον ΠΑΟΚ αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή, κυρίως γιατί όλοι διαπίστωσαν πως πρόκειται για ένα παιδί πολύ υψηλής ευφυίας, μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα 18 του μιλάει πέντε ξένες γλώσσες.

Ο Ερμής, μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ αγωνιζόταν σε αγώνες ακαδημιών έχοντας μόνο την άδεια παραμονής. Παρότι γεννημένος στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία δεν τον βοηθούσε.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον κάνει επαγγελματία, δεν είχε τη δυνατότητα γιατί δεν προβλέπεται ένας παίκτης να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο χωρίς να έχει πρώτα ένα δελτίο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Είναι κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν και μάλλον ούτε θα συμβεί στο μέλλον.

Εν τέλει, η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο και ο Σελιμάι ανήκει στον ΠΑΟΚ. Βέβαια μέχρι τώρα, δεν έχει καταγράψει επίσημο παιχνίδι ούτε με τη Κ19, ούτε με τον ΠΑΟΚ Β', γιατί ανέβηκε απευθείας στη πρώτη ομάδα λόγω των τραυματισμών.

Θα μπορούσε να έχει μία συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ Β', όμως αυτό δεν συνέβη για άγνωστους λόγους, όμως είναι θέμα χρόνου να συμβεί μιας και στον ΠΑΟΚ θεωρείται μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Αυτό που είδαμε άλλωστε στο χθεσινό φιλικό απέναντι στην Άσντουντ, για ένα παιδί με μηδέν παραστάσεις, ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Διαβάστε ακόμη...