Η Κ17 του ΠΑΟΚ με το βλέμμα στο μέλλον και το πετυχημένο έργο

Από skgsports.gr:Η Κ17 του ΠΑΟΚ με τη μεγάλη νίκη στην παράταση επί του Ολυμπιακού (2-1) εξασφάλισε από πολύ νωρίς την παρουσία της στο Final Four του πρωταθλήματος, που φέτος διεξάγεται μ' ένα νέο φορμάτ από την Superleague.
Πηγή: skgsports.gr
Η Κ17 του ΠΑΟΚ με το βλέμμα στο μέλλον και το πετυχημένο έργο

Ο προπονητής της Κ17 του «Δικεφάλου», Πέτρος Τσιαπακίδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo 106,1», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νίκη επί του Ολυμπιακού, την νοοτροπία που υπάρχει στις τάξεις των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, ενώ μίλησε και για τις ευκαιρίες που παίρνουν νεαρά παιδιά στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα καινούργιο φορμάτ για το πρωτάθλημα στην Κ17 και η νίκη επί του Ολυμπιακού μας έδωσε το δικαίωμα να συμμετέχουμε στο Final 4, που νομίζω ότι θα την κατακτούσαμε και μέσα από το πρωτάθλημα. Είμαστε με το ίδιο σταφ, αλλά διαφορετικά παιδιά. Το έργο φέτος για εμένα είναι ακόμα πιο εύκολο, γιατί το συγκεκριμένο γκρουπ το είχα από τα 12 τους χρόνια, οπότε η δουλειά είναι πιο εύκολη για αυτά τα παιδιά».

Για τα παιδιά των ακαδημιών και τις ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα:

«Για κάθε ένα παιδί που βλέπουμε ότι συμμετέχει στη δική μας πρώτη ομάδα αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί ξέρουμε από πίσω όλη τη διαδρομή αυτού του παιδιού. Παράλληλα υπάρχουν πολλά παιδιά που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί, γιατί η ομάδα πρέπει να έχει ένα μείγμα νέων και έμπειρων, για να κάνει πρωταθλητισμό. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας να σταδιοδρομούν είτε εδώ, είτε σε άλλες ομάδες».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες:

«Μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι, αλλά μέσα στο κομμάτι της εκπαίδευσης είναι και ο πρωταθλητισμός, αν θέλουμε τα παιδιά να είναι όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Γιατί η πίεση στην πρώτη ομάδα είναι μεγάλη».

Για τη νοοτροπία της ομάδας:

«Σε αυτά τα παιχνίδια είναι ευκαιρία για εμάς να τεστάρουμε τις δυνατότητες μας κόντρα σε εξίσου δυνατούς αντιπάλους. Αυτό που μου άρεσε, όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα , ήταν η νοοτροπία που δείξαμε. Παρότι δεν ήμασταν στην καλύτερη μας ημέρα, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και τελικά να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Διαβάστε ακόμη...