Οι τέσσερις... σωματοφύλακες του Λουτσέσκου

Από sdna.gr:Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετρούν πάνω από 1000 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής, αποτελώντας τους... σωματοφύλακες του Ραζβάν Λουτσέσκου στο πρώτο κομμάτι της σεζόν!
Πηγή: sdna.gr
Οι τέσσερις... σωματοφύλακες του Λουτσέσκου

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν ολοκληρώθηκε, με τον ΠΑΟΚ να τρέχει ένα σερί 15 παιχνιδιών συνολικά σε δύο διοργανώσεις (13 για το πρωτάθλημα και δόο για τα προκριματικά του Conference League), γεγονός που του δίνει ένα αξιόπιστο πρώτο δείγμα στα χέρια του.

Από τα πρώτα που μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι πως τέσσερις ποδοσφαιριστές μετρούν πάνω από 1000 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Από αυτούς ξεχωρίζει το δίδυμο Κοτάρσκι και Ίνγκασον που έχουν το απόλυτο των συμμετοχών. Ο Κροάτης τερματοφύλακας από την στιγμή που ήρθε για να ειναι ο βασικος κίπερ του ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενο ότι δύσκολα θα χάσει παιχνίδι, ειδικά από την στιγμή που έχει αποφύγει τα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Κοτάρσκι έχει 1350 λεπτά συμμετοχής με μια σημαντική υποσημείωση. Αυτά τα λεπτά αφορούν τα 90λεπτα και όχι τον χρόνο των καθυστερήσεων σε κάθε παιχνίδι. Ο 22χρονος τερματοφύλακας είχε χάσει ελάχιστα λεπτά κόντρα στην Λαμία, όταν είχε χτυπήσει στο κεφάλι, με τον Στέφαν Σβαμπ να μπαίνει στην θέση του, ωστόσο, αυτό ήταν κατά την διάρκεια του εξτρά χρόνου.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται και ο Ίνγκι Ίνγκασον που μοιάζει ασταμάτητος. Ο Ισλανδός αμυντικός είναι (μαζί με τους Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ) ο συνδετικός κρίκος της πιο πετυχημένης ομάδας στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ποντάρει πολλά στην εμπειρία και τις παραστάσεις του σε αυτή τη δημιουργία ενός νέου συνόλου. 15/15 και για τον «Iceman» μέχρι στιγμής με απολογισμό ένα γκολ και δυο κίτρινες κάρτες.

Προχωρώντας στη λίστα των παικτών που βρίσκονται στα 1000+ λεπτά συμμετοχής για τον Δικέφαλο, θα βρει τους Τιάγκο Ντάντας και Ντόουγκλας Αουγκούστο, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος χαφ έχει παραπάνω λεπτά συμμετοχής παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια!

Για την ακρίβεια, ο Αουγκούστο έχει παίξει σε 13 αγώνες του ΠΑΟΚ με καταγεγραμμένα 1052 λεπτά συμμετοχής με απολογισμό δύο γκολ και δύο ασίστ. Στον αντίποδα, ο Πορτογάλος μέσος έχει αγωνιστεί και στα 15 ματς της ομάδας του Λουτσέσκου, αλλά έχει 1004 εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Ντάντας έχει αντικατασταθεί στα 8 από τα 15 παιχνίδια, ενώ στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις χρονικά για για τον Δικέφαλο, κόντρα σε Ιωνικό και Βόλο, πέρασε ως αλλαγή προς το τέλος.

Οι τέσσερις παίκτες με πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής, θα ήταν δεδομένα πέντε, αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Κάλεντ Νάρεϊ. Ο Γερμανός εξτρέμ μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον τραυματισμό του είχε ήδη «φορτωμένα» 990 αγωνιστικά λεπτά και ήταν έτοιμος να φτάσει σε επίπεδα... Κοτάρσκι και Ίνγκασον. Για την... ιστορία, πέραν του Νάρεϊ, στο όριο των 1000 λεπτών είναι οι Γιάσμιν Κούρτιτς με 956, Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 945 και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με 874.

Διαβάστε ακόμη...