«Θησαυρός» οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ: Τζίμας, η συνέχεια της αλυσίδας

Απο sdna.gr: Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως οι ακαδημίες είναι πλέον στην... μόδα, άλλοι να τα ρίχνουν στην ανάγκη αξιοποίησης για να αναδειχθεί καλύτερα το πλάνο. Το βέβαιο είναι πως τα «φυτώρια» του Δικεφάλου ανθίζουν και ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει μερικούς από τους καρπούς μίας χρόνιας προσπάθειας και επένδυσης.
Πηγή: sdna.gr
«Θησαυρός» οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ: Τζίμας, η συνέχεια της αλυσίδας

Μίας επένδυσης που φέρει την υπογραφή του Ιβάν Σαββίδη και μίας προσπάθειας ανθρώπων (σ.σ. συγκεκριμένων) που δεν θα τους ακούσετε να μιλούν συχνά, έχοντας χτίσει το δικό τους success story μέσα από τις ιστορίες ποδοσφαιριστών όπως ο Κουλιεράκης, ο Ντέλιας, ο Λύρατζης, ο Μιχαηλίδης και πάει λέγοντας...

Άνθρωποι που μπορούν να σας διαβεβαιώσουν πως έπεται και συνέχεια...

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στην ποδοσφαιρική πιάτσα συζητιέται πλέον έντονα και το όνομα ενός 16χρονου (!). Και στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν καλά, παρά τις όποιες προσπάθειες να διαχειριστούν με σύνεση και μαεστρία κάθε ντόρο, επιλέγοντας χαμηλούς τόνους. Καμιά φορά όμως είναι και πάνω από τις δυνάμεις τους.

Η ιστοσελίδα footballtalentscout.net που ειδικεύεται στην ανάλυση των ταλέντων ανά τον κόσμο έκανε ειδική μνεία στον 16χρονο Στέφανο Τζίμα του ΠΑΟΚ, αναλύοντας το προφίλ του νεαρού ποδοσφαιριστή, επισημαίνοντας πως τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά του Ιταλού «μπόμπερ» της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, τονίζοντας δε πως τα καλά τελείωματα, η πίεση, το ένστικτό του, η κίνηση χωρίς την μπάλα και τα πολύ καλά αθλητικά του στοιχεία, τον ξεχωρίζουν!

«Ο Στέφανος Τζίμας είναι ένα προϊόν των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα που έχουν αναδείξει παίκτες με ιδιαίτερο ταλέντο όπως οι Χρήστος Τζόλης, Γιάννης Μιχαηλίδης, Γιώργος Κούτσιας, Χάρης Τσιγγάρας, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Λευτέρης Λύρατζης και Κωνσταντινός Κουλιεράκης.

Ο Τζίμας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Είναι ένα μόνιμο στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων και είναι ο αρχηγός, ο ηγέτης και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Νέων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα για τον Στέφανο Τζίμα.

Αξιοσημείωτο δε πως στις αρχές του 2023, και συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου, ο Τζίμας θα συμπληρώσει τα 17 του και βρίσκεται στον ΠΑΟΚ ήδη μια δεκαετία (!) καθώς από την ηλικία των επτά ετών έχει ενταχθεί στις ακαδημίες του Δικεφάλου. Γέννημα - θρέμμα ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός του Δικεφάλου έκανε το μεγάλο άλμα φέτος, και από την Κ17 που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα, κάνοντας «πράματα και θάματα», πλέον είναι στον ΠΑΟΚ Β!

Είναι κατανοητό πως ο μιντιακός «θόρυβος» για ένα 16χρονο παιδί μπορεί να... τρομάζει, ωστόσο, παίρνοντας feedback από ανθρώπους του χώρου και ανθρώπους που δεν έχουν καμία ανάγκη να καπηλευθούν τη δόξα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ αλλά προσυπογράφουν για «θησαυρό» εντός των τειχών του Δικεφάλου σε διάφορα ηλικιακά κλιμάκια, γίνεται σαφές πως ο Τζίμας είναι απλά η συνέχεια μίας αλυσίδας για τον ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...