«Στις κορυφαίες της Ευρώπης οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ!»

Από thessports.gr: O ΠΑΟΚ Β πέτυχε την παρθενική του νίκη, στη δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στη SL2, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ στην Ευκαρπία, και για την αναμέτρηση, και όχι μόνο, μίλησε στο Thessports o Χρήστος Ταλιχμανίδης.
Πηγή: thessports.gr
«Στις κορυφαίες της Ευρώπης οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ!»

Ο Έλληνας πορτιέρο μίλησε μεταξύ άλλων για τη δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια στις ακαδημίες του Δικεφάλου, και πως την έχει βιώσει ο ίδιος όντας μέλος τους από τα 12 του χρόνια, αλλά και για την πρώτη ομάδα και τη συνεργασία του με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επικράτηση κόντρα στην ΑΕΛ:

«Το χρειαζόμασταν αυτό το τρίποντο. Πιστεύω ότι φέτος είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι, αφού έχουν εγκλιματιστεί όλα τα παιδιά. Ήμασταν πολύ έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, Στο δεύτερο ήταν λογικό να υποχωρήσουμε, αφού βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ και παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Θεωρώ ότι ήταν μια νίκη ψυχολογίας και το άξιζαν όλα τα παιδιά για τη δουλειά τους στις προπονήσεις αλλά και σήμερα. Αν δεν υπήρχε η κόκκινη δεν θα είχαμε υποχωρήσει τόσο. Μέχρι εκείνο το σημείο παίζαμε καλά και είχαμε αυτοπεποίθηση. Θα ήταν πιο εύκολο για εμάς».

Για την παρουσία του στις προπονήσεις τόσο της πρώτης, όσο και της δεύτερης ομάδας:

«Δεν πιστεύω ότι αλλάζει πολλά πράγματα. Εγώ είτε βρίσκομαι στην πρώτη, είτε στη δεύτερη ομάδα, δίνω το 100%. Όπου χρειαστεί θα είμαι εκεί. Προπονούμε καλά με την πρώτη ομάδα, από την αρχή της εβδομάδας βρέθηκα στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ Β. Οι προπονήσεις ήταν εξίσου καλές, με την ίδια ένταση. Επίσης χρειάζομαι κι εγώ αυτά τα παιχνίδια. Θέλω να παίζω, και θα είμαι εκεί για να ανταπεξέλθω και να δώσω το 100%, όπου με χρειαστεί και η πρώτη και η δεύτερη ομάδα».

Για το αν αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά του ΠΑΟΚ Β η παρουσία και ο ρόλος που έχουν πάρει τα παιδιά των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα:

«Εγώ είμαι από τα δώδεκα μου χρόνια στον ΠΑΟΚ και ξέρω ότι οι ακαδημίες μας είναι από τις καλύτερες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το έχουμε δει αυτό μέσα από τα τουρνουά που πηγαίναμε στο εξωτερικό. Ξέρω ότι η δουλειά που γίνεται είναι κορυφαία και νομίζω ότι τα περισσότερα παιδιά που φτάνουν στην Κ19 αλλά και στη Β ομάδα είναι έτοιμα για όταν τους χρειαστεί η πρώτη. Αυτό αποδεικνύεται συνεχώς από όσα παιδιά έχουν πάρει ήδη την ευκαιρία, δείχνουν ότι όχι μόνο μπορούν να ανταπεξέλθουν, αλλά βοηθούν και την ομάδα να ανέβει επίπεδο».

Για τη συνεργασία του με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι στην πρώτη ομάδα:

«Ο Ντόμινικ είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Νομίζω ότι βοηθάμε και δίνουμε πράγματα ο ένας στον άλλον, μιας και οι ηλικίες μας είναι πάρα πολύ κοντά. Μου άρεσε η απόφαση του κλαμπ να φέρει ένα νεαρό τερματοφύλακα, καθώς με αυτό το πλάνο δείχνει ότι και αυτή έχουν θέση και μπορούν να παίξουν και να έχουν θέση, είτε είναι 20 είτε 30 ετών. Αν έχεις ταλέντο, το μόνο που ουσιαστικά αλλάζει είναι η εμπειρία. Και αυτή έρχεται από τα παιχνίδια».

Για την επιστροφή του Μιχαηλίδη:

«Ο Γιάννης είναι ένα παιδί που δουλεύει διαρκώς. Όταν χρειάστηκε να παίξει στην πρώτη ομάδα έγινε από νωρίς βασικό στέλεχος. Δυστυχώς υπάρχουν και οι τραυματισμοί μέσα στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που έχω να πω για τον Μιχαηλίδη, είναι ότι είναι ο ίδιος που ήταν και πριν. Δεν τον έχει ρίξει καθόλου ο τραυματισμό του, δεν τον επηρέασε ψυχολογικά. Τον είχα μπροστά μου κόντρα στην ΑΕΛ και ένιωθα ασφάλεια γιατί είχα έναν αμυντικό κορυφαίου επιπέδου και το απέδειξε και μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι έτοιμος, είτε συνεχίσει στην πρώτη ομάδα, είτε παραμείνει στη δεύτερη για να πάρει ρυθμό».

Διαβάστε ακόμη...