Ποδοσφαιρική μαγεία: Το πεντάλεπτο βίντεο του 14χρονου «Ντέλια» που τρέλανε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι!

Από sdna.gr: Το SDNA εξασφάλισε το βίντεο των... ποδοσφαιρικών οργίων του Κωνσταντέλια σε ηλικία 14 ετών! Ήταν το τουρνουά στο Γκέτεμποργκ που μαγνήτισε τα βλέμματα της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι.
Πηγή: sdna.gr
Ποδοσφαιρική μαγεία: Το πεντάλεπτο βίντεο του 14χρονου «Ντέλια» που τρέλανε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι!

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις.

Φανταστείτε ένα video πέντε λεπτών και ύστερα αναλογιστείτε τον... πανευρωπαϊκό ντόρο που είχε προκαλέσει ως έφηβος ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με την φανέλα του ΠΑΟΚ, όταν η Κ15 κατέκτησε το Invitational Cup, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Σε ένα τουρνουά που ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε ως πρώτος στον όμιλό του και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας δεχθεί στον τελικό γκολ στο 12ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Σε ένα τουρνουά με MVP τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος από το Γκετέμποργκ βρέθηκε για trial στη Μασία. Στην περίφημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Το όνομά του φιλοξενήθηκε στον Τύπο της Καταλονίας, οι «μπλαουγκράνα» έμοιαζαν γοητευμένοι από κάθε του επαφή, κάθε του ενέργεια, κάθε του κίνηση στο γήπεδο.

Κι αν δείτε το video θα καταλάβετε και γιατί...

Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα. Σπάνια χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν πόσο νοητικά και τεχνικά «δυνατός» ήταν από μικρός. Ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που θα το εντοπίσει κανείς τόσο ως δεκάρι όσο και ως εξτρέμ.

Με ενέργειες που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» το παιχνίδι, με key passes που κόβουν στα δύο τον αντίπαλο. Ανεπιτήδευτα αγγίγματα της μπάλας και ταλέντο. Πολύ ταλέντο. Ταλέντο που προκαλούσε και προκαλεί κάθε ομάδα.

Με σύμμαχό την οικογένειά του νεαρού όμως, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον «Ντέλια» στο δυναμικό του. Δεν κατάφερε όμως ποτέ επί της ουσίας, να ηρεμήσει τις «σειρήνες» καθώς η φήμη του έφηβου μεσοεπιθετικού είχε κάνει ήδη τον γύρο της Ευρώπης, προκαλώντας και σχετικές κρούσεις από διάφορες μεριές! Και αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις του...

Ενδεικτικά Λιντς, Λέστερ, Μπάγερν, Φούλαμ, Άγιαξ, Ρέιντζερς και μία Τσέλσι που ήταν σίγουρη ότι θα τον υπογράψει και ήδη είχε ετοιμάσει και τη διαδικασία δανεισμού του στο Βέλγιο ή στις Κάτω Χώρες προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Stamford Bridge! Κάτι που αποτυπώθηκε λεπτομερώς και από τον ειδικό σε θέματα Τσέλσι ρεπόρτερ, Nizaar Kinsella, στο αφιέρωμα του Goal. Και κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ ελέω εμπλοκής ΠΑΟΚ!

Και η ιστορία συνεχίζεται...

Με το video να αποτελεί ένα μικρό προϊόν προαναγγελίας για τον ταλαντούχο πολλών καρατίων, Γιάννη Κωνσταντέλια, ετών 19.

Διαβάστε ακόμη...