Γιατί ο Ντάλιτς «έκοψε» τον Κοτάρσκι από το Μουντιάλ

Από sdna.gr: Ο Ζλάτκο Ντάλιτς ανακοίνωσε τους 23 Κροάτες ποδοσφαιριστές για το Μουντιάλ του Κατάρ, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να μην συγκαταλέγεται στους «εκλεκτούς», αν και βρέθηκε στην προεπιλογή.
Πηγή: sdna.gr
Γιατί ο Ντάλιτς «έκοψε» τον Κοτάρσκι από το Μουντιάλ

Τα ΜΜΕ της Κροατίας ανέλυσαν τους λόγους που οδήγησαν τον Ντάλιτς στην επιλογή του Ίβο Γκρμπιτς της Ατλέτικο Μαδρίτης, αφήνοντας εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον 22χρονο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα vecernji.hr, σχολιάζοντας το «κόψιμο» του Κοτάρσκι από την αποστολή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ελπίδων της Κροατίας και του ΠΑΟΚ ρεαλιστικά δεν περίμενε καν να πάει στο Κατάρ, αλλά είναι μεγάλη τιμή για εκείνον που βρισκόταν στην προεπιλογή του Ντάλιτς για το Μουντιάλ. Φαντάζει πιο λογικό ο τρίτος τερματοφύλακας να είναι ο Ίβο Γκρμπιτς της Ατλέτικο, ο οποίος έχει κάνει πέντε εμφανίσεις για την Ατλέτικο Μαδρίτης τον τελευταίο μήνα και βρίσκεται για τα καλά στα πλάνα του Σιμεόνε».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός αποστολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έμεινε τόσο ο Γιόζιπ Μίσιτς που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και ο Αντόνιο Τσόλακ, παρά το γεγονός ότι μετράει ήδη 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Ρέιντζερς.

«Η μεγαλύτερη αμφιβολία του Ντάλιτς ήταν ο Μίσιτς, αλλά τελικά ο προπονητής και το επιτελείο έδωσαν το πλεονέκτημα στον Κρίστιαν Γιάκιτς της Άϊντραχτ, ο οποίος βρίσκεται σε ένα πιο ενεργό στάδιο σε ότι αφορά την εθνική με περισότερες κλήσεις» ενώ για τον Τσόλακ σημειώνει τα εξής: «Ο Τσόλακ ήλπιζε να είναι στην αποστολή, είχε το δικαίωμα να το κάνει, λαμβάνοντας υπόψιν τα 14 γκολ για την Ρέιντζερς αυτή τη σεζόν, αλλά εν τέλει ο Άντε Μπούντιμιρ προτιμήθηκε από τον Ντάλιτς».

Διαβάστε ακόμη...