Οι πρώτοι αριθμοί και ο Χαντς

Απο paok24.com: Μετά από έξι φιλικά, προκύπτουν κάποιες διαπιστώσεις για τη νέα ομάδα
Πηγή: paok24.com
Οι πρώτοι αριθμοί και ο Χαντς

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την έναρξη της νέας σεζόν, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου στο Παλατάκι, κόντρα στη Ντιζόν για την πρεμιέρα των ομίλων του Basketball Champions League.

Απομένουν δύο ακόμα φιλικά με την Καρδίτσα, ένα εκτός αύριο κι ένα εντός την Τετάρτη, προκειμένου ο Άρης Λυκογιάννης να κάνει τις τελικές δοκιμές του, ωστόσο από τα έξι προηγούμενα παιχνίδια προετοιμασίας, που έχει δώσει ως τώρα η ομάδα, προκύπτουν κάποια πρώτα συμπεράσματα, από την ανάγνωση των αριθμών.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, μετράει τέσσερις νίκες (Ελευθερούπολη, Αίας Ευόσμου, ΑΕΚ και ΜΖΤ Σκοπίων) και δύο ήττες (Περιστέρι και ΑΕΚ), όντας πλήρης από το τρίτο φιλικό και μετά, όταν και μπήκε με την ομάδα και ο Φράνκε, έπειτα από την παρουσία του στο Eurobasket με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Μέχρι στιγμής, πρώτος σκόρερ της ομάδας, είναι ο Τζέιλεν Χαντς, ο οποίος έχει μέσο όρο 14.3 πόντων. Οι 22 που είχε πετύχει κόντρα στο Περιστέρι, ήταν η καλύτερη του επίδοση μέχρι τώρα, ενώ μόνο κόντρα στη ΜΖΤ Σκοπίων, έμεινε σε μονοψήφια νούμερα.

Αυτός που τον ακολουθεί, είναι ο «ρούκι» Τάιλερ Πόλι. Μέχρι στιγμής, έχει μ.ο. 11.6 πόντων, με τους 18 που πέτυχε κόντρα στην ΜΖΤ, να είναι το υψηλότερο του νούμερο ως τώρα.

Ο Τζέιλεν Ράιλι, έχει ως τώρα 10.1 πόντους μέσο όρο, ενώ στα δύο τελευταία φιλικά κόντρα σε ΑΕΚ (15π.) και ΜΖΤ (16π.) και κυρίως στο δεύτερο, έδειξε να βρίσκει καλύτερο ρυθμό.

Ο Γιανίκ Φράνκε στα τέσσερα φιλικά που έχει παίξει ως τώρα, πετυχαίνει 10 πόντους ανά παιχνίδι, με την καλύτερη του επίδοση, να είναι οι 18 που πέτυχε με την ΜΖΤ, με τον Ολλανδό, να μπαίνει σταδιακά στο πνεύμα της ομάδας.

Ντάρκο-Κέλι (6.8 πόντοι) και Ρένφρο (5.5 πόντοι), έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους, ενώ ο Μαργαρίτης (16π. με Ελευθερούπολη), Καμπερίδης (11π. με Αίαντα Ευόσμου) και Τσιακμάς (12π. με ΜΖΤ), ήταν οι τρεις Έλληνες που ήταν διψήφιοι σε κάποιο από τα παιχνίδια της ομάδας ως τώρα.

Εννοείται πως περιθώρια για βελτίωση υπάρχουν πολλά, για μια ομάδα με πολλά καινούργια πρόσωπα, όχι πολλή εμπειρία εντός των τεσσάρων γραμμών και τα δύο τελευταία φιλικά με την Καρδίτσα, δείχνουν μία καλή ευκαιρία για τα τελευταία τεστ, πριν την έναρξη της σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...