Που τα… δέκα παιδιά μας!

Από paok24.com:Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Εθνικής Νέων τις υποχρεώσεις της στον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO Κ19, που φιλοξενείται στην Ελβετία, καθώς επιβλήθηκε της διοργανώτριας χώρας με 2-0!, με γκολ των Σπυράκου και Κούτσια!
Πηγή: paok24.com
Που τα… δέκα παιδιά μας!

Το πιο εντυπωσιακό όλων; Το ότι στην αρχική ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βρέθηκαν οχτώ ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ενώ άλλοι δύο αγωνίστηκαν ως αλλαγή! Στο σύνολό τους δηλαδή, δέκα!

Πρόκειται για τον Γιώργο Κούτσια που παραχωρήθηκε δανεικός στον Βόλο από τον ΠΑΟΚ και άλλους εννέα "ασπρόμαυρους" της Κ19 του Δικεφάλου, τους οποίους το PAOK24 σας τους παρουσιάζει!

Ξεκινώντας από τη θέση "1", ο Δημήτρης Μοναστηρλής είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ από το 2013, προερχόμενος από τον ΠΑΟΝΕ. Πρόκειται έναν τερματοφύλακα ύψους 192 εκατοστών με πολύ καλή προοπτική, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου 2004, Πρωταθλητής με τις ομάδες Κ15, Κ17 και Κ19, ενώ βρίσκεται και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ Β.

"Με εντυπωσιακές σωματικές ικανότητες, ο Δημήτρης Μοναστηρλής είναι ένας πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας με ζηλευτά ανακλαστικά, καλή οπτική και «διάβασμα» του παιχνιδιού, ενώ τον χαρακτηρίζει η ηρεμία κάτω από την εστία" αναφέρει η περιγραφή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Με... όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο Χαράλαμπος Γεωργιάδης, γιος του Γιώργου Γεωργιάδη, φοράει τα "ασπρόμαυρα" από τα πέντε του! Πλέον, στα 17 του, ο διεθνής ακραίος αμυντικός διακρίνεται για την ταχύτητα και τον δυναμισμό του, έχοντας αποκτήσει το τελευταίο διάστημα και την απαραίτητη μυϊκή δύναμη!

Από την πλευρά του, ο Ταξιάρχης Φίλων είναι ένας κεντρικός αμυντικός που κάθε άλλο παρά απαρατήρητος περνάει, παρότι δεν σε εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, παρά το ότι βλέπει τον κόσμο από τα 177 εκατοστά, ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός της Κ19, τον οποίο ο Δικέφαλος απόκτησε το 2019 από ακαδημία της Λιβαδειάς, ξεχωρίζει τόσο για το "εγκεφαλικό" παιχνίδι του όσο και τις τοποθετήσεις του, ενώ αντισταθμίζει το σχετικά μικρό ύψος του για στόπερ, με την φοβερή αλτική του ικανότητα!

Μέλος του ΠΑΟΚ Β, ο Δημήτρης Κωττάς είναι ένας αμυντικός ύψους 1,90μ., με τον ΠΑΟΚ να εντοπίζει το ταλέντο και την αποφασιστικότητά του να πετύχει, το 2015 στον Παύλο Μελά. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως κεντρικός χαφ με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα, με "όπλα" το κοφτερό μυαλό του και την ωριμότητα. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός πως αποτελεί το νεαρότερο μέλος της φετινής ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία!

Επίσης κομμάτι του φετινού ΠΑΟΚ Β, ο – γεννημένος το 2004 – Νίκος Σπυράκος, "μετακόμισε" στον Δικέφαλο το 2019 προερχόμενος από την Πρέβεζα, είναι ένας ακραίος επιθετικός με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία, διαθέτοντας πολύ τεχνική και αξιοζήλευτη ταχύτητα. Χθες, ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το σκορ για την Εθνική στο 21ο λεπτό, από ασίστ του Λάμπρου Σμυρλή, επίσης γεννημένος το 2004, παιδί του ΠΑΟΚ από το 2015 όποτε και ο Δικέφαλος τον απέκτησε από ακαδημία των Μουδανίων!

Χρησιμοποιεί εξίσου τα δύο πόδια του, αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα, διακρίνεται τόσο για την ικανότητά του με τη μπάλα όσο και χωρίς αυτή, ενώ επίσης διαθέτει μεγάλη ταχύτητα, ενώ είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ευτυχήσει να στεφθούν Πρωταθλητές Ελλάδας τόσο με τις ομάδες Κ15 και Κ17 του ΠΑΟΚ, όσο και με την Κ19, ενώ φέτος θα αγωνίζεται και με τον ΠΑΟΚ Κ19 και με τον ΠΑΟΚ Β.

Αναφορικά με τον Ζήση Τσίκο, γεννημένος το 2004, επίσης ποδοσφαιριστή τόσο της ομάδας Κ19 όσο και του ΠΑΟΚ Β, αποτελεί ένα... πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή, άφησε την Καστοριά σε ηλικία 9 ετών και "μετακόμισε" στις "ασπρόμαυρες" ακαδημίες. "Αμυντικό χαφ, ταχύτατο, ακούραστο, με τεχνική και αποτελεσματικότητα, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, δυναμικός μέσα στο γήπεδο, διεθνής και πρωταθλητής με την Κ15, την Κ17 και την Κ19" αναφέρει γι΄ αυτόν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επόμενος, ο 17χρονος Κωνσταντίνος Γκούμας, μέλος της φετινής Κ19 και κομμάτι των "ασπρόμαυρων" ακαδημιών από το 2013, προερχόμενος από την Κατερίνη 2006. Αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια του και διακρίνεται για την ταχύτητα στο παιχνίδι του και τις πολύ καλές περιστροφές του!

Αναφορικά τέλος με τον 18χρονο Λευτέρη Τασιούρα, άφησε τον Άρη σε ηλικία 9 ετών για χάρη του ΠΑΟΚ και στα οχτώ χρόνια που βρίσκεται στον Δικέφαλο, έχει παρουσιάσει τεράστια εξέλιξη! Αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πτέρυγα, ανήκει στην κατηγορία αυτών που έχουν στεφθεί πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ με τις φανέλες των Κ15, Κ17 και Κ19, ενώ φέτος θα βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β!

Διαβάστε ακόμη...