«Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο σωστή κίνηση για τον Τιάγκο Ντάντας»

Από sdna.gr: Με τον Τιάγκο Ντάντας να έχει επιστρέψει στην Πορτογαλία λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική, το SDNΑ απευθύνθηκε στον πιο στενό άνθρωπο του περιβάλλοντός του για τις πρώτες σκέψεις και εντυπώσεις του νεαρού χαφ από τον ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
«Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο σωστή κίνηση για τον Τιάγκο Ντάντας»

Μπορεί να μετράει μόλις μερικούς μήνες στις τάξεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Τιάγκο Ντάντας έχει δώσει ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής και μοιάζει να είναι μία από τις μεταγραφές που κάνουν τη διαφορά μέχρι στιγμής, τουλάχιστονς στις πρώτες επίσημες αναμετρήσεις του Δικεφάλου.

Κάτι που φαντάζει αμοιβαίο καθώς και από την πλευρά του υπάρχει η πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο κατάλληλη κίνηση για εκείνον. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του στο SDNA, Diogo Correia Henriques: «Πιστεύω πως πήραμε την σωστή απόφαση. Είχαμε κάνει ένα πλάνο από τότε που ήταν 18 ετών και φέτος θέλαμε και επιδιώξαμε να αγωνιστεί σε μία ομάδα που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας και να είναι ένα πρότζεκτ που θα ταιριάζει στον Τιάγκο.

Ξέρουμε πως ενσωματώθηκε πλήρως στον ΠΑΟΚ, στην πόλη, στη νέα πραγματικότητα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία και εγώ και ο Τιάγκο πως ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο κατάλληλη κίνηση, το κατάλληλο βήμα για εκείνον...».

tiagodadas

Μιλώντας για τις εντυπώσεις του Τιάγκο Ντάντας από το πρώτο του διάστημα στον ΠΑΟΚ, επισήμανε πως: «Είναι πολύ χαρούμενος. Είναι πολύ ειλικρινές αυτό που λέω... Ο Τιάγκο είναι ένα πολύ απλό παιδί και μπορείς να καταλάβεις πάντα πως αισθάνεται. Και στον ΠΑΟΚ είναι πολύ χαρούμενος. Τον υποδέχθηκαν εξαιρετικά στην πόλη, οι άνθρωποι του κλαμπ, οι οπαδοί. Τα πάντα του ταίριαξαν καλά και του έδωσαν τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως μόνο στο ποδόσφαιρο. Σε αυτό βοήθησε βεβαίως και το επίπεδο του κλαμπ και του προπονητή».

Τα νούμερα σε πρώτη φάση δεν λένε ψέματα, η δουλειά του αποτυπώνεται πλήρως στο γήπεδο και γι΄αυτό αποτελεί μία «σταθερά» στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Για τον εκπρόσωπό του όμως, αυτή είναι μόνο η αρχή:

«Γνωρίζοντας τις δυνατότητες του Τιάγκο, δεν έχω αμφιβολία πως αυτή είναι η μόνο η αρχή. Παίζει σε μία θέση που τόσο εκείνος όσο και εγώ πιστεύουμε πως του ταιριάζει, ότι αυτή είναι η θέση του! Εξελίσσεται διαρκώς στο παιχνίδι του, δίνει στοιχεία ποιότητας στην ομάδα και επιμένω πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα δείτε σύντομα έναν καλύτερο Τιάγκο, έχετε δει μόλις εφτά παιχνίδια...».

tiagodadas2

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς, ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για το μέλλον του. Όπως είναι ήδη γνωστό, βρίσκεται στον ΠΑΟΚ υπό καθεστώς δανεισμού και εφόσον θελήσει να τον αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να καταβάλλει στην Μπενφίκα το ποσό των εφτά εκατ. ευρώ ή των τεσσάρων για το 50% των δικαιωμάτων του:

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το επόμενο καλοκαίρι. Θέλουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι, πατώντας καλά τα πόδια μας στο έδαφος. Ο Τιάγκο δεν έχει κανένα άγχος επ΄αυτού, σε κάθε μεταγραφική περίοδο γνωρίζει καλά πως κινούμαστε με γνώμονα να του βρούμε την καλύτερη λύση. Δεν το σκέφτεται... Προφανώς ο τρόπος που παίζει στον ΠΑΟΚ, η εξέλιξή του, η ποιότητά του αναγκάζουν ομάδες να στρέψουν το βλέμμα τους πάνω του για να τον παρακολουθούν. Και οι άνθρωποι της Μπενφίκα παρακολουθούν τα πεπραγμένα του όπως αντίστοιχα και οι οπαδοί, κάτι που μπορείτε να αντιληφθείτε και μέσα από τα social media. Τα μάτια είναι πάνω του...».

Όσο για τον πως είναι ο Τιάγκο Ντάντας εκτός γηπέδων; «Το να περιγράψω τον Τιάγκο είναι πολύ εύκολο. Είναι πολύ ανοιχτός στο να μάθει, να ακούσει και να επικοινωνήσει τις ιδέες του. Αν δείτε το προφίλ του, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο, την οικογένειά του και τους φίλους. Είναι αφοσιωμένος στη ζωή του σε ό,τι αγαπά και είναι πολύ χαμηλών τόνων. Εδώ στην Πορτογαλία τον αγαπούν, γνωρίζουν ότι διαθέτει πλούσιο potential, αγαπούν να τον βλέπουν να παίζει και θα είναι αρχηγός της Πορτογαλίας στην Εθνική U21 για το EURO».

Κλείνοντας, μιλώντας για τη συνεργασία του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τονίζει πως: «Όταν συναντάς σοβαρούς ανθρώπους, όπως συνάντησα εγώ και οι παίκτες μου στον ΠΑΟΚ, τότε επιδιώκεις να συνεργαστείς μαζί τους. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω πως υπάρχουν περιπτώσεις που θα ταιριάξουν άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο αλλά είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε τα... θέλω της ομάδας από σεβασμό στους ανθρώπους που απαρτίζουν τον κλαμπ».

Διαβάστε ακόμη...