Φιλικό ανθρωπιάς στην Τούμπα! (pics+vid)

Από paok24.com: 17 Αυγούστου 1999. Η Τουρκία συγκλονίζεται από τον σεισμό στην πόλη Ιζμίτ, μεγέθους 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ...
Πηγή: paok24.com
Φιλικό ανθρωπιάς στην Τούμπα! (pics+vid)

που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από δέκα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, να τραυματιστούν χιλιάδες και να μείνουν άστεγοι περισσότεροι από 400 χιλιάδες, αλλά να προκληθούν τεράστιες ζημιές σε σπίτια, δημόσια κτίρια, δρόμους και υποδομές, σε Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Εσκίσεχιρ, ενώ η περιοχή της Νικομήδειας καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά!

2 Σεπτεμβρίου 1999. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 23 ολόκληρα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα τη Γαλατασαραϊ, με όλα τα έσοδα του φιλικού να δίνονται υπέρ των θυμάτων του φονικού σεισμού, ενώ μεταξύ άλλων εκατοντάδες ήταν οι Θεσσαλονικείς που έδωσαν αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας που εγκαταστάθηκε έξω από τη θύρα 1!

paokgalata1

Συνολικά "κόπηκαν" 11.088 εισιτήρια και μαζεύτηκαν 24.326.000 δραχμές, τις οποίες έδωσε με επιταγή ο τότε αντιπρόεδρος Θανάσης Ακριβόπουλος, με το τελικό αποτέλεσμα, την ήττα του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0, να περνάει σε... τελευταία μοίρα!

paokgalata2

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άρι Χάαν): Κόβιτς, Τετράτζε, Ζαφειρίου (46′ Ντόλμπεργκ), Νάγκμπε, Χασιώτης (46′ Κατσαμπής, 64′ Καραδήμος), Μαχαιρίδης, Μαραγκός (46′ Μπάντοβιτς), Γεωργιάδης, Σάμπρι (70′ Τουρσουνίδης), Φρούσος, Βαλέντσια (46′ Βρύζας).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φατίχ Τερίμ): Ταφαρέλ (89′ Ινάν), Τεζκάν, Καπόνε, Γιλντιρίμ, Έβερτον, Πενμπέ, Ερίς (73′ Αταλαΐ), Καγιά, Ντο Σάντος (83′ Αζέρ), Σας (60′ Γιοζγκατλί), Ακιούζ.

Διαβάστε ακόμη...