Το ελληνικό «χρώμα»

Ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, το περασμένο Σάββατο(20/8), ξεκίνησε έχοντας κατά 3/4 ελληνική σύνθεση στην άμυνα του.
Πηγή: paok24.com
Το ελληνικό «χρώμα»

Ακόμη πιο θετικό, το γεγονός πως και οι 3 ποδοσφαιριστές, Λύρταζης, Κουλιεράκης και Τσαούσης, προέρχονται από τις ακαδημίες του Δικεφάλου.

Είναι γνωστό πως στα φυτώρια του ΠΑΟΚ γίνεται πολύ καλή δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του κλαμπ, είναι αυτή του Χρήστου Τζόλη στην Νόριτς.

Ανέκαθεν προϊόντα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ πλαισίωναν την πρώτη ομάδα. Αμέτρητα παραδείγματα με Αθανασιάδη, Κίτσιου, Πέλκα, Τζόλη, Λύρατζη, Τσιγγάρα και πόσοι ακόμα.

Την δεδομένη χρονική στιγμή στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχουν 12 Έλληνες ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου των Ταλιχμανίδη, Μπαλωμένου, Παναγιώτου και Λάμπρου, όλοι τους πήραν μέρος στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ πιθανό, βέβαια, τους πρώτους τρεις να τους δούμε κατά την διάρκεια της σεζόν στην Β ομάδα, την ώρα που ο Λάμπρου βρίσκεται εκτός πλάνων και αναζητείται λύση αποχώρησης.

Παρόλα αυτά, είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που θα δούμε την φετινή χρονιά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής με το σύνολο του Ρουμάνου προπονητή. Ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας, οι οποίοι αποτελούν βασικά μέλη από τα μέσα της περσινής σεζόν. Φυσικά και ο Μιχαηλίδης, μόλις ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του.

Έπειτα, οι Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κωνσταντέλιας και Κούτσιας φαίνεται να χαίρουν της εκτιμήσεως των Μπότο και Λουτσέσκου, έχοντας ήδη όλοι τους λεπτά συμμετοχής στα φετινά επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Οι τρεις από τους τέσσερις, πήραν μερικά λεπτά και στην περσινή σεζόν.

Και φυσικά, ο Κάργας, ο μοναδικός Έλληνας που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαβάστε ακόμη...