Οι έξι... μπαρουτοκαπνισμένοι και το κοντέρ που περιμένει να γράψει.

Aπό paokrevolution.net: Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Πηγή: paokrevolution.net
Οι έξι... μπαρουτοκαπνισμένοι και το κοντέρ που περιμένει να γράψει.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον μόλις έξι ποδοσφαιριστές έχουν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών σε επίσημα παιχνίδια της ομάδας και είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε τόσο μικρό αριθμό παικτών με περισσότερα από εκατό παιχνίδια.

Η αποχώρηση των Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκη και Ακπομ, άφησε πλέον στο ρόστερ μόνο τους Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τριψήφιο αριθμό αγώνων στα πόδια τους. Και από τους υπόλοιπους, μόλις ένας, ο Αουγκούστο και εφόσον φυσικά παραμείνει, έχει την προοπτική την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 91.

Οι... μπαρουτοκαπνισμένοι λοιπόν καλούνται να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας και μάλιστα σε μια δύσκολη από κάθε άποψη σεζόν από τη στιγμή που η ομάδα κουβαλά στις πλάτες της και την αποτυχία που δεν είναι άλλη από τον αποκλεισμό στο Conference League πριν μάλιστα βγει ο μήνας Ιούλιος.
Ο αποκλεισμός τους κρατά διψήφιους

Αν ο Δικέφαλος δεν είχε αποκλειστεί από την Λέφσκι Σόφιας υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου κάποιοι ποδοσφαιριστές να έφταναν σε τριψήφιο νούμερο συμμετοχών με την ασπρόμαυρη φανέλα. Εκ των πραγμάτων όμως και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ συνεχίζει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και έχει εξασφαλισμένα μόλις 38 παιχνίδια, μόνο ο Αουγκούστο και εφόσον παραμείνει στην ομάδα μπορεί να ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές καθώς τώρα μετρά 91. Αντίθετα παίκτες όπως ο Τσιγγάρας, ο Μιχαηλίδης και ο Λύρατζης θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη περίοδο. Θα συμπεριλαμβάναμε και τον Κούρτιτς που έχει 53, αλλά αφενός δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στο ρόστερ και πολύ περισσότερο και μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αφού ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του.
Ψάχνουν την πρώτη παρουσία

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας και την προηγούμενη σεζόν και όμως περιμένουν να κάνουν το ντεμπούτο τους με την ασπρόμαυρη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι. Πρώτος και καλύτερος ο Χρήστος Ταλιχμανίδης που έχει παρουσίες μόνο με τον ΠΑΟΚ Β' ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους δυο νεαρούς κεντρικούς αμυντικούς που ακολούθησαν την προετοιμασία στην Ολλανδία, προπονούνται με την πρώτη ομάδα και αναφερόμαστε στους Κουλιεράκη-Παναγιώτου.
Οι συμμετοχές στο υπάρχον ρόστερ

1. ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ 282

2. ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ 219

3. ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ 148

4. ΙΝΓΚΑΣΟΝ 117

5. ΑΝ. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ 102

6. ΣΒΑΜΠ 102

7. ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ 91

8. ΜΟΥΡΓΚ 76

9. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 62

10. ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ 55

11. ΚΟΥΡΤΙΤΣ 53

12. Ζ. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ 52

13. ΛΥΡΑΤΖΗΣ 45

14. Φ. ΣΟΑΡΕΣ 19

15. ΣΑΣΤΡΕ 18

16. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ 15

17. ΚΟΥΤΣΙΑΣ 12

18. ΟΛΙΒΕΪΡΑ 9

19. ΚΟΤΑΡΣΚΙ 2

20. ΝΤΑΝΤΑΣ 2

21. ΚΟΥΑΛΙΑΤΑ 2

22. Ρ. ΣΟΑΡΕΣ 2

23. ΝΑΡΕΪ 2

24. ΚΑΡΓΑΣ 2

25. ΜΠΡΑΝΤΟΝ 1

26. ΤΣΑΟΥΣΗΣ 1

27. ΡΙΚΑΡΝΤΟ 0

28. ΝΑΣΜΠΕΡΓΚ 0

29. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 0

30. ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ 0

31. ΤΑΛΙΧΜΑΝΙΔΗΣ 0

• Στη συγκεκριμένη λίστα δεν συμπεριλαμβάνουμε τον Τέιλορ, τον Ζαμπά αλλά και τον Λάμπρου που δεν πρόκειται να φορέσουν ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα.

Διαβάστε ακόμη...