Ξεπερνά τα 165 εκατ. ευρώ η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη

Από paok24.com: Η συνολική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
Ξεπερνά τα 165 εκατ. ευρώ η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (10/08) από την μέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τα ηνία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και άλλαξε μια για πάντα το ρου της ιστορίας του συλλόγου.

Πλέον, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέχει τον τίτλο του μακροβιότερου ιδιοκτήτη στην ιστορία της ομάδας, σπάζοντας και το ρεκόρ του Γιώργου Μπατατούδη.
Κατά την δεκαετή παρουσία του στην ομάδα έχει βάλει από την τσέπη του σχεδόν 165.000.000 ευρώ σε εποχές κρίσης αλλά και επαίσχυντης λασπολογίας προς το πρόσωπό του. Και όλα αυτά χωρίς να έχει ποτέ τα «τρελά» έσοδα από εισόδους στους ομίλους του Champions League.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως ο Ιβάν δεν είναι... εξαφανισμένος όπως θέλει διαρκώς να τον παρουσιάζει συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου. Καλύπτει όλες τις ανάγκες του κλαμπ για την εύρυθμη λειτουργεία του και είναι έτοιμος τα 165 εκατ. ευρώ να γίνουν πολύ περισσότερα, καθώς έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου το χτίσιμο της Νέας Τούμπας.
Ως απάντηση στα σενάρια σχετικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ ήταν και η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στην οποία προχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης τον Απρίλιο.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έβαλε 4,5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και η συνολική επένδυσή του στην ομάδα έφτασε τα 165 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται και χρήματα από το ομολογιακό δάνειο που είχε δώσει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ το 2012. Ο Σαββίδης φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει στην ομάδα και να προχωρήσει το πλάνο του.

Παράλληλα, εξελίξεις αναμένονται στο θέμα της κατασκευής της Νέας Τούμπας, έργο το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα κομβικό για την πορεία της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...