Οι Άγγλοι θυμήθηκαν ΠΑΟΚ και τις «μάχες» του με την Μπενφίκα

Από paok24.com: Σε δύο περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε και πλήγωσε την Μπενφίκα...
Πηγή: paok24.com
Οι Άγγλοι θυμήθηκαν ΠΑΟΚ και τις «μάχες» του με την Μπενφίκα

Ιστοσελίδα στην Βρετανία φιλοξενεί αφιέρωμα σχετικά με τα προκριματικά που έχει κληθεί να δώσει η Μπενφίκα για να συμμετάσχει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φυσικά μέσα σε αυτά είναι και οι δύο διαδοχικές χρονιές κατά τις οποίες οι Αετοί της Λισαβόνας αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Πρώτα την σεζόν 2018/19. Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο «Ντα Λουζ» με στόχο ένα αποτέλεσμα που δεν θα του απαγόρευε να ονειρεύεται την υπέρβαση στον επαναληπτικό της Τούμπας. Αυτό ήρθε με το ισόπαλο 1-1 χάρη στο γκολ του Ουάρντα, σε ένα παιχνίδι πάντως, που η Μπενφίκα κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Ο επαναληπτικός μετατράπηκε σε εφιάλτη. Παρότι ο Δικέφαλο προηγήθηκε πολύ νωρίς μετά από γκολ του Πρίγιοβιτς σε εκτέλεση φάουλ με κομπίνα, οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή μέρα κυρίως του Πασχαλάκη και με 4 γκολ πήραν εμφατικά την πρόκριση.

Δύο χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε την εκδίκηση του όταν σε χρονιά με μονούς προκριματικούς αγώνες, λόγω πανδημίας, μέχρι τα πλέι οφ, επικράτησε επί της Μπενφίκα με 2-1. Το αυτογκόλ του Βερτόνχεν στο 63′ και το γκολ του Ζίβκοβιτς που μόλις είχε αφήσει τους Πορτογάλους για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, έδωσαν προβάδισμα 2 τερμάτων, με τον Ράφα Σίλβα να μειώνει στο 94′ χωρίς να υπάρχει χρόνος για ισοφάριση.

Διαβάστε ακόμη...