22 Μαΐου 2021: Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε ξανά την κορυφή του Κυπέλλου! [vids]

Σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του, κατακτώντας το όγδοο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του. Ήταν 22 Μαΐου, όταν στο άδειο –λόγω πανδημίας– ΟΑΚΑ, ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού.
22 Μαΐου 2021: Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε ξανά την κορυφή του Κυπέλλου! [vids]
Photo Credits: @PAOKFC

Ο τελικός σηματοδότησε την τέταρτη παρουσία του ΠΑΟΚ σε πέντε σερί χρονιές στη διοργάνωση, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή παράδοση μετά τα τρία διαδοχικά Κύπελλα απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτήν τη φορά, η πρόκληση ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε στο 34ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιαν Εμβιλά να ισοφαρίζει στο 50΄, φέρνοντας ξανά την ισορροπία στον τελικό.

Το ματς έμοιαζε να πηγαίνει για παράταση, όμως στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ήρθε η λύτρωση. Ο Μίκαελ Κρμέντσικ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 80' και ενώ στα επόμενα λεπτά έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, στο 90ό λεπτό λύγισε την άμυνα του Ολυμπιακού και με ένα ψύχραιμο πλασέ χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη και το τρόπαιο.

Με το τελευταίο σφύριγμα, η χαρά ξέσπασε στους παίκτες και στο επιτελείο του ΠΑΟΚ, με πικρή υποσημείωση: το ΟΑΚΑ ήταν άδειο, χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες.

Το πάρτι ξεκίνησε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, αλλά σύντομα μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν με σημαίες, συνθήματα.

Το αποκορύφωμα ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν τον Λευκό Πύργο, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε σκηνικό γιορτής που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαμπτσουκ), Εμβιλά, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (90′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (86′ Χασάν), Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ).

Διαβάστε ακόμη...