«Σε κάποιες φάσεις περιμέναμε ότι ο Κοτάρσκι θα διώξει και έκανε πάσα»

Από paok24.com: Η συνέντευξη του Βαγγέλη Παυλίδη στον City of Primo 106,1
Πηγή: paok24.com
«Σε κάποιες φάσεις περιμέναμε ότι ο Κοτάρσκι θα διώξει και έκανε πάσα»

Ο επιθετικός της Άλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης, φιλοξενήθηκε στον City of Primo 106,1 και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ και για το πως ο ίδιος βλέπει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην φιλία του με τον Χάρη Τσιγγάρα αλλά και στο γεγονός πως συζήτησε με τους υπευθύνους της Άλκμααρ για τον, «πολύ καλό με τα πόδια» όπως είπε, Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Φιλικό χωρίς πολλές φάσεις αλλά με δύναμη, ένταση, πάθος, το ένιωσε και εσύ έτσι;

«Ναι θα συμφωνήσω. Γνωρίζαμε ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ αυτά τα χαρακτηριστικά, ότι παίζει σκληρά. Παρόλο που ήταν ένα φιλικό, νομίζω ότι και οι δύο πλευρές θέλανε πολύ και να κερδίσουν το ματς και να το ευχαριστηθούν ουσιαστικά γιατί ήταν ένα πολύ ωραίο φιλικό. Όντως δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά εγώ που αγωνίστηκα στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός.»

Χθες ήσουν αρχηγός, είδαμε και την κουβέντα που είχες με τον Χάρη Τσιγγάρα, είστε φίλοι;

«Ναι τον Χάρη τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, και οι οικογένειες μας γνωρίζονται, κάνουμε και προπονήσεις μαζί τα καλοκαίρια πριν την προετοιμασία για να είμαστε σε φόρμα. Φυσικά τον γνωρίζω και ήταν πολλή ωραία στιγμή που παίξαμε αντίπαλοι.»

Τον ΠΑΟΚ πως τον είδες;

«Κοιτάξτε. Τώρα βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες σε περίοδο προετοιμασίας, δεν μπορούμε να είμαστε 100% έτοιμοι. Πολλά καινούργια πρόσωπα, για παράδειγμα πολλούς του ΠΑΟΚ δεν τους ήξερα παρόλο που παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζω του παίκτες του ΠΑΟΚ. Πολλή δουλεμένη ομάδα, με σωστή τακτική, με σωστό πρέσινγκ, σίγουρα είδαμε δύο μίξεις ενδεκάδων και θα χρειαστεί να γίνουν κι άλλα για να είναι έτοιμοι. Πιστεύω ότι στις 21 Ιουλίου θα είναι έτοιμοι για τα παιχνίδια με την Λέφσκι.»

Πως σου φάνηκε ο Κοτάρσκι που τον είδες μέσα από το γήπεδο;

«Το παιδί τον γνώριζα επειδή ήταν από τις ακαδημίες του Άγιαξ. Ρώτησα γι αυτόν μετά το τέλος του φιλικού τους δικούς μας υπεύθυνους. Είναι πράγματι πάρα πολύ καλός με τα πόδια, έπαιζε κάθετα στα αμυντικά χαφ και υπήρχαν 2-3 φορές που πιστεύαμε ότι θα την διώξει λόγω της πίεσης αλλά αυτός συνέχιζε και προσπαθούσε να παίξει από πίσω με built up, ζητούσε συνέχεια την μπάλα και μου φάνηκε πάρα πολύ καλός με τα πόδια.»

Παίζετε και εσείς στον δεύτερο προκριματικό του Conference, είναι διαφορετική υπόθεση μια ευρωπαϊκή διοργάνωση;

«Σίγουρα. Πέρυσι είδαμε ότι αμφισβητήθηκε πολύ το Conference αλλά είδαμε μεγάλες ομάδες να μην τα καταφέρνουν όπως είναι η Λέστερ, είδαμε μεγάλη ομάδα να το κατακτά, όπως είναι η Ρόμα, δηλαδή δεν πιστεύω ότι είναι αδιάφορη διοργάνωση. Υπήρχαν πολύ μεγάλες ομάδες στο Conference, είναι φυσικά πολύ ωραίο να παίζεις στην Ευρώπη και ευκαιρία για ομάδες όπως εμείς, ο ΠΑΟΚ, να προχωράνε και να κάνουν την δική τους πορεία στην Ευρώπη.»

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το επόμενο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα ο ΠΑΟΚ πάντα όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα ξέρουμε ότι είναι στις 3-4 καλύτερες ομάδες. Ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες. Νομίζω ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ξεκινάνε σαν φαβορί. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια είναι λίγο καλύτερα αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι κοντά του, τον ακολουθεί. Έχει έναν πολύ ικανό προπονητή που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, έχει κερδίσει κύπελλα με τον ΠΑΟΚ, ξέρει πως να το ξανά κάνει και ουσιαστικά δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις και να πεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν πάει για πρωτάθλημα.»

Διαβάστε ακόμη...