Οι δοκιμές Λουτσέσκου, ο... Κώστας και οι ατάκες που ξεχώρισαν

Από sdna.gr : Απ΄όλα είχε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, με δοκιμές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, «ατάκες» και από τον Μπάτσι, «βαφτίσια» και σκέψεις για ένα ακόμη φιλικό επί ολλανδικού εδάφους!
Πηγή: sdna.gr
Οι δοκιμές Λουτσέσκου, ο... Κώστας και οι ατάκες που ξεχώρισαν

Σε πνεύμα αγώνα βάζει με το... καλημέρα τους ποδοσφαιριστές του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, χωρίζοντας τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του ρόστερ σε δυο ενδεκάδες, πιθανότατα ενόψει του φιλικού αύριο (29/06) με την Γκόου Αχέντ Ίνγκλς. Οι δυο διαφορετικές δεκάδες δούλεψαν πάνω σε άσκηση, χωρισμένοι σε αμυντικούς και μεσοεπιθετικούς. Οι τέσσερις αμυντικοί έκαναν άμυνα και οι δυο χαφ με τους τέσσερις μεσοεπιθετικούς, προσπαθούσαν να «ανοίξουν» την άμυνα με υπομονή και κυκλοφορία της μπάλας. Ταυτόχρονα, όταν χανόταν η μπάλα, ξεκινούσε το πρέσινγκ από τους μεσοεπιθετικούς στους αμυντικούς.

Ο Λουτσέσκου χώρισε τις δυο δεκάδες ως εξής:

Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης - Τσιγγάρας, Σβαμπ - Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Ελ Καντουρί - Τσολακ. Οι Κουαλιάτα και Ελ Καντουρί άλλαζαν θέσεις με τον Μαροκινό να έρχεται κεντρικά ως δεκάρι και τον Ουρουγουανό να πηγαίνει αριστερά...

Ράφα Σοάρες, Κάργας, Παναγιώτου, Σάστρε - Αουγκούστο, Ντάντας - Φιλίπε Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο, Λάμπρου - Ολιβέιρα.
Κατά την διάρκεια αυτής της άσκησης των δυο δεκάδων, με τους Κοτάρσκι - Ζίβκοβιτς να εναλλάσσονται κάτω από τα δοκάρια, ακούστηκαν και πιο... ωραίες ατάκες στην προπόνηση.

Μπορεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου να φημίζεται (και να είναι) ως ο ατακαδόρος της ομάδας σε ό,τι αφορά το τεχνικό τιμ, ο Κριστιάνο Μπάτσι είναι αυτός που κινεί τα νήματα με τις συνεχείς οδηγίες προς τους παίκτες της ομάδας. Ο Ιταλός συνεργάτης του Λουτσέσκου σταμάτησε την άσκηση, παίρνοντας την... πάσα από τον Ρουμάνο κόουτς.

Ο Λουτσέσκου τόνισε αρακτηριστικά πως: «στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό όλων είναι η αντίδραση και αυτή πρέπει να δείχνετε σε κάθε φάση, σε κάθε μπαλιά» και σκυτάλη πήρε ο Μπάτσι λέγοντας με νόημα: «όσο περισσότερο σκέφτεστε, τόσο λιγότερο θα τρέχετε».

Τα... βαφτίσια του Λουτσέσκου

Η σφραγίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι έντονη στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ και κυρίως εντός των αποδυτηρίων, με τον έμπειρο τεχνικό να ασχολείται εκτενώς με τον καθένα ξεχωριστά και δη τους νεαρούς, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης. Ο Κωνσταντέλιας ήταν εκ των ποδοσφαιριστών που δέχθηκε τις οδηγίες του Λουτσέσκου, έχοντας και τετ α τετ με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνηθίζει να τον αποκαλεί... Κώστα!

Από τους έμπειρους που έχουν αναλάβει να βάλουν στο κλίμα και τους νεοφερμένους αλλά και τους νεαρούς αναμφίβολα είναι ο Ίνγκι Ίνγκασον, έχοντας επιβλητική παρουσία στο πρόγραμμα των προπονήσεων και στα μετόπισθεν του Δικεφάλου, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, δίνοντας διαρκώς οδηγίες άλλοτε στον Τσαούση που τοποθετείται στα αριστερά και άλλοτε στα χαφ του...

Το ψάχνει για ένα ακόμη φιλικό...

Τέσσερα φιλικά έχουν προγραμματιστεί επί ολλανδικού εδάφους με την αυλαία να πέφτει στις 9 Ιουλίου κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Φιλικό που θα διεξαχθεί αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς κόσμο δεδομένης της συμφωνίας των δύο ομάδων. Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν να βάλουν ένα ακόμη φιλικό στο πρόγραμμά τους κι αν είναι εφικτό για το πρωί της 9ης Ιουλίου, γεμίζοντας το πρόγραμμα πριν την αναχώρηση της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...