Εμπιστοσύνη στους Κροάτες – Οι 7+1 παίκτες που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα

Απο theopinion.gr: Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι θα είναι ο 8ος Κροάτης που φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το TheOpinion θυμάται τους προηγούμενους που πέρασαν από την Tούμπα.
Πηγή: theopinion.gr
Εμπιστοσύνη στους Κροάτες – Οι 7+1 παίκτες που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του 22χρονου Κροάτη τερματοφύλακα, Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι Κροάτες προέρχονται από τη μεγάλη σχολή της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και θα μπορούσε κανείς να πει πως έχουν δημιουργήσει τη δική τους «σχολή», έχοντας βγάλει απίστευτες «φουρνιές» ποδοσφαιριστών που καταφέρνουν να φτάσουν ως την 3η θέση στον Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998, αλλά και πρόσφατα, στη 2η θέση στο Μουντιάλ του 2018.

Για τον ΠΑΟΚ η πρώτη... δοκιμή έγινε το μακρινό -πλέον- 1991 με την απόκτηση του Τόντσι Γκάμπριτς, ενώ τα τελευταία χρόνια η Κροατική αγορά δείχνει να απασχολεί τον Δικέφαλο και συχνότερα, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι θα είναι ο 8ος Κροάτης που φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το TheOpinion θυμάται τους προηγούμενους που πέρασαν από την Tούμπα.

Τόντσι Γκάμπριτς

Έγινε ο πρώτος Κροάτης ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα και συγκεκριμένα από το 1991 έως το 1993. Πριν έρθει στη χώρα μας αγωνιζόταν στη Ριέκα. Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, με τους οποίους ταυτίστηκε, έχοντας μια ιδαίτερη σχέση μαζί τους. Ηγετική φιγούρα, θεόρατος, έβαζε δύσκολα στους αντίπαλους επιθετικούς για μία διετία. Λίγοι δεν μπορούν να ξεχάσουν το «ξέσπασμα» του μετά τον πρώτο τελικό κύπελλο στην Τούμπα, όταν και η λάθος έξοδός του έδωσε πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Πραγματοποίησε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ.

Γκόραν Μιλάνκο

Ο Κροάτης μέσος ήρθε το 1994 από την πορτογαλική Φαμαλικάο. Το πέρασμα του από την Τούμπα ήταν σύντομο, καθώς ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ 14 μόλις φορές, πετυχαίνοντας το μοναδικό του γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στην Καβάλα.

Ντάριο Κρέσιτς

Έπρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, μέχρι να έρθει ο επόμενος Κροάτης στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2009 ο Ντάριο Κρέσιτς μετακομίζει από τη Νέα Σμύρνη στην Τούμπα, αγωνιζόμενος σε 59 αναμετρήσεις κάτω από την εστία του Δικεφάλου. Αποχώρησε από την ομάδα το καλοκαίρι του 2012, ενώ μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στην Μπάγερν Λεβερκούζεν, στην Μάιντζ και την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Γκόρντον Σίλντενφελντ

Τον Ιανουάριο του 2013 ο Γκόρντον Σίλντεφελντ αποχώρησε από τη Ρωσία και τον Ντιναμό Μόσχα και προσέφυγε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης ήρθε ως δανεικός και αγωνίστηκε μόλις έξι μήνες στην ομάδα, με την οποία πραγματοποίησε 19 συμμετοχές, σημειώνοντας ένα υπερπολύτιμο γκολ στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάριν Λέοβατς

To 2015 o ΠΑΟΚ με προπονητή τον Ίγκορ Τούντορ, προχωρά στην απόκτηση της Μάριν Λέοβατς από την Ριέκα. Ο 27χρονος -τότε- αριστερός οπισθοφύλακας υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο, με τον οποίο κατέγραψε 93 συμμετοχές, έχοντας 4 γκολ και 10 ασίστ. Το 2017 πανηγύρισε μάλιστα το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Γιόσιπ Μίσιτς

Ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2019, ως δανεικός από τον Σπόρτιγκ Λισαβόνας, σαν μία επιπλέον λύση στη μέση γραμμή στην προσπάθειά του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την πρώτη χρονιά τα δείγματα γραφής δεν ήταν πολλά, όμως την αμέσως επόμενη έκανε πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως οι φίλοι του Δικεφάλου τον ψήφισαν ως μέλος της «Ομάδας της δεκαετίας» στη σχετική ψηφοφορία της ΠΑΕ. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον άφησε εκτός γηπέδων, ενώ τώρα αγωνίζεται στον Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αντόνιο Τσόλακ

Ο τελευταίος Κροάτης που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, πριν τον ερχομό του Κοτάρσκι , ήταν ο Αντόνιο Τσόλακ. Τον Σεπτέμβρη του 2020 ο ΠΑΟΚ έβγαλε από την ταμεία του 3 ευρώ για την απόκτησή του από την Ριέκα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Διαβάστε ακόμη...