Από την Ουρουγουάη με αγάπη

Aπό paok24.com: Νίκολας Κουαλιάτα ο... τέταρτος!
Πηγή: paok24.com
Από την Ουρουγουάη με αγάπη

Με αφορμή την προσθήκη του Νίκολας Κουαλιάτα το PAOK24 σας θυμίζει τους ποδοσφαιριστές από την Ουρουγουάη που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα.

Είναι σαφές πως όταν αναφέρεται κανείς σε αυτή την μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής, ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό όλων είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Το όνομα του Ουρουγουανού είναι συνυφασμένο με τον Δικέφαλο του Βορρά και το κόσμο του από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πάμπλο ανήκει σε μια μικρή, άκρως εντυπωσιακή λίστα με παίκτες που ήρθαν από κάθε λογής γωνιά του κόσμου και προσέφεραν στους οπαδούς του συλλόγου αξέχαστες στιγμές γεμάτες με ποδοσφαιρική αγάπη.Εκτός του Πάμπλο Γκαρσία όμως υπάρχουν ακόμη δύο παίχτες που στο παρελθόν έχουν φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Το PAOK24 λοιπόν σας θυμίζει τους παίχτες από την Ουρουγουάη που προσγειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Ιούλιος του 2001 και ο Εντγκάρδο Αντινόλφι μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ήταν ο πρώτος Ουρουγουανός που φόρεσε την φανέλα του Δικεφάλου, όμως ο 27χρονος -τότε- αριστερός μπακ πέρασε και δεν...ακούμπησε. Ελάχιστοι θυμούνται την παρουσία του στην ομάδα και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟΚ τον παραχώρησε στην Ατλέτικο Φένιξ.

Καλοκαίρι του 2008 και ο Πάμπλο Γκαρσία φτάνει στην Θεσσαλονίκη για να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ και να γίνει ο ηγέτης του Δικεφάλου. Η φυσιογνωμία του μονάχα αρκούσε για να παρομοιαστεί με τον «Τσε Γκεβάρα» της Τούμπας. Ο Ουρουγουανός μέσος λάτρεψε την Τούμπα και λατρεύτηκε από αυτήν όσο λίγοι. Έγινε πολύ γρήγορα σύνθημα στα χείλη των φίλων του ΠΑΟΚ και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του συλλόγου.

Έναν περίπου μήνα μετά την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ προχωρά στην απόκτηση ενός ακόμη Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή, του Τζο Μπιζέρα, ο οποίος αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός. Ο Μπιζέρα πήρε μεταγραφή από την Κάλιαρι στον Δικέφαλο για να συμπληρώσει την τετράδα των κεντρικών αμυντικών μαζί με τους Κοντρέρας, Μαλεζά και Μάρκος Αντόνιο. Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για ενάμιση χρόνο και έγραψε 19 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμη...