Κυριάκος: «Μπορούμε ως το 2026 να έχουμε το νέο γήπεδο»

Από sdna.gr: Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για όλους και για όλα σχετικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αναλύοντας τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα κατασκευή ενώ στάθηκε και στην ανοιχτή υπόθεση του Καυτανζογλείου.
Πηγή: sdna.gr
Κυριάκος: «Μπορούμε ως το 2026 να έχουμε το νέο γήπεδο»

To μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Δικεφάλου, μίλησε για το πότε υπολογίζεται να είναι έτοιμο, αλλά και για το τι θα γίνει με το Καυτανζόγλειο και αν θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο διάστημα που θα κατασκευάζεται η νέα Τούμπα, καθώς και για τις άλλες εναλλακτικές.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ημέρα υπογραφής του Προεδρικού διατάγματος βεβαίως και μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα που χρειάζεται για το νέο γήπεδο. Περιγράφει επί της ουσίας τι μπορεί να γίνει και αφαιρεί πολλές μεγάλες αμφιβολίες που άλλες ομάδες βρήκαν μπροστά τους, για το πως μπορείς να χτίσεις ένα νέο γήπεδο στη θέση του υπάρχοντος. Είναι ένα πολύ δύσκολο project, να γκρεμίσει και να ξαναχτίσει την Τούμπα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι το ρυθμιστικό πλαίσιο του νέου γηπέδου, ξεκαθαρίζει, ποιος έχει να κάνει τι, για τα έργα ανάπλασης της περιοχής, για τα οποία υπεύθυνοι είναι ο Δήμος και η Περιφέρεια, και με δεδομένο ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, είναι μια καλή αρχή για τη δημιουργία του νέου γηπέδου.

Επί της ουσίας νομοθετήθηκε η δική μας πρόταση, η δική μας μελέτη, χωρίς ουσιαστικά καμία ένσταση, γιατί ήταν ένα πλάνο που αφορούσε ένα υπερσύγχρονο σπίτι που όμως προφανώς δεν μπορεί να είναι αποκομμένο απ’ την κοινωνία και την περιοχή, που είναι δύσκολη, με λίγο πράσινο, με λίγους χώρους άθλησης, με δύσκολο οδικό δίκτυο. Παρουσιάσαμε έτσι μια μελέτη πάνω στην οποία θα συμπράξουν όλες οι δυνάμεις του τόπου για ένα γήπεδο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις δικές μας και της περιοχής.

  

Είναι μια πορεία που κρατάει έξι χρόνια ήδη, που πλέον μπορεί να πει κάποιος πως η κατασκευή είναι το ευκολότερο κομμάτι, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Για όλα τα προβλήματα υπήρχε δουλεμένη πρόταση από εμάς, και νομικά και πρακτικά που θα κάλυπταν τις αρχές. Μιλάμε για μια μελέτη πλήρη, που δεν «σκάλωσε» πουθενά, έχει περάσει από όλες τις αρχές και τους θεσμούς. Ίσως κάποιοι να μη βλέπουν με καλό μάτι την ιδιωτική επένδυση, αλλά δεν σταμάτησε πουθενά. Περιμένουμε 30 χρόνια να πάρουμε ένα μετρό, η πόλη από τότε έχει αλλάξει, θα παραδοθεί ένα έργο που ενδεχομένως να καλύπτει παλιές ανάγκες, εμείς παρουσιάζουμε ένα έργο που θα είναι για όλη την περιοχή και είναι δεδομένο πως θα είναι ένα έργο που θα το χαρούν όλοι.

Η λαχτάρα του κόσμου να μάθει λεπτομέρειες είναι δικαιολογημένη, χθες μόλις ορίστηκε το κανονιστικό πλαίσιο για το που θα χτιστεί το γήπεδο και πως. Αυτό έγινε, και τώρα θα αναλάβει μια εταιρία ή μια σύμπραξη εταιριών, για την κατασκευή, εμείς πάντως δε χάσαμε χρόνο, εμείς πήραμε την απόφαση να μη χάσουμε χρόνο μέχρι την υπογραφή του ΠΔ και τότε εμείς είχαμε ήδη κάνει διαγωνισμό διεθνή για την εταιρία που θα το αναλάβει. Η απόφαση θα είναι συλλογική, θα ενημερωθούν όλοι, θα είναι μια ανοικτή, διάφανη και συμμετοχική διαδικασία. Θα υπογράψουμε σχετικά συμφωνητικά κάτι που θα γίνει άμεσα, με την εταιρία, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα μπορούμε να έχουμε παρουσιάσει ήδη τα πρώτα σχέδια για τον κόσμο».

Για την εταιρεία που θα το αναλάβει και τα επόμενα βήματα:

 

«Η εταιρία POPULUS είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, σχετικά με τα γήπεδα, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι σχετικό με συμφωνίες. Κακώς πριν την επιβεβαίωση συμφωνιών να πανηγυρίζουμε για κάτι που θα γίνει, αφού έχουμε πολλές περιπτώσεις τεράστιων ανατροπών και υπήρχαν καθυστερήσεις δεκαετιών, δε θα θέλαμε ο ΠΑΟΚ να κάνει τα ίδια λάθη. Θα κρατάμε, λοιπόν, την επικοινωνία σε πολύ θεσμικό επίπεδο, δεν είναι η ώρα για φωτογραφίες για το ποιος έκανε την περισσότερη δουλειά. Το γήπεδο αυτό θα το φιλοξενήσει μια πόλη που δεν έχει πολλές υποδομές, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για κάτι που είναι ακόμη στην αρχή.

Τα επόμενα βήματα είναι η υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία που θα αναλάβει, μετά θα συντεθούν οι ομάδες εργασίας σχετικά, μετά πρέπει να υπογραφεί ένα μνημόνιο για το τι θα γίνει αν βρεθούν αρχαία ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, όπως με μετρό, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια. Να βγουν οι άδειες και ότι ορίζει ο νόμος».

Για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο:

«Αν τα πράγματα τρέξουν, όπως είμαστε έτοιμοι να τα τρέξουμε, το γήπεδο μπορεί να είναι έτοιμο, με ορίζοντα το 2026, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας και τρέξουν τα πράγματα όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Θέλω να πω εδώ πως ο ΑΣ ΠΑΟΚ είναι μόνιμα παρών και σύμφωνος για όλα όσα κάνουμε και θέλουμε να κάνουμε, υπάρχει εκπρόσωπος του ο κ.Παπαδόπουλος, δεν κάνουμε καμία κίνηση χωρίς τον «ερασιτέχνη»..

Για το Καυτανζόγλειο έχουμε κάνει τις προτάσεις μας, αλλά δεν έχουμε καν φτάσει στο σημείο να αντιληφθούμε ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί δεν προχωράει η πρότασή μας, οπότε δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να κοιτάξουμε τις εναλλακτικές μας, αν η πόλη θέλει τον ΠΑΟΚ για μια διετία/τριετία να χτίζει γήπεδο, πρέπει να μας το δείξει κιόλας. Άρα αν δε γίνει κάτι τέτοιο, αν δεν τον θέλει, πρέπει να δούμε τις εναλλακτικές μας εκτός πόλης. Αλλά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να κυνηγάμε εμείς με μια πρόταση πλήρη, από όλα τα επίπεδα, να παραδίδουμε στην πόλη ένα πλήρως υπερσύγχρονο και ανακαινισμένο γήπεδο, με δικά μας κεφάλαια, και να κοιτάμε λεπτομέρειες για το που αλλού, μέχρι τότε, μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ, αν οι μύγες που πετάνε είναι μπλε ή κίτρινες. Δε βρίσκω άλλον λόγο απ’ το πολιτικό «τζαρτζάρισμα» του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ, να μην έχει προχωρήσει αυτή η πρόταση, ή δεν έχει γίνει μια αντιπρόταση για να δούμε που κολλάει η δική μας. Ίσχυε μέχρι κάποιο διάστημα, τώρα δεν ισχύει. Θεωρώ ότι η διοίκηση του Καυτανζογλείου ακολουθεί τις οδηγίες των πολιτικών της προϊσταμένων, δεν είναι δικό της θέμα, δεν υπάρχει, θεωρώ, μια μεγάλη επιθυμία να βοηθηθεί ο ΠΑΟΚ, και η αθλητική ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, δεν φτάνουν μόνο οι φωτογραφίες. Βαριά αυτή η σεζόν μπορεί να βγει, αλλά δεν μπορεί η επόμενη χρονιά να μην έχει κάτι δεδομένο για το που θα παίξει ο ΠΑΟΚ».

*Οι δηλώσεις έγιναν στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM 107.4.

Διαβάστε ακόμη...