Άκης Μπεκιάρης: “Να μας βρουν τα 100 χρόνια στη Νέα Τούμπα”

Από paok24.com:Ο Άκης Μπεκιάρης, μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό City Of Primo 106.1 για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νέο γήπεδο και τα επόμενα βήματα.
Πηγή: paok24.com
Άκης Μπεκιάρης: “Να μας βρουν τα 100 χρόνια στη Νέα Τούμπα”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή της σύγχρονης ιστορίας του, που θα αποτυπωθεί στις επόμενες γενιές ΠΑΟΚτσήδων. Είναι ένας αγώνας πολύχρονος, δαπανήθηκαν πολλές δυνάμεις του συλλόγου για να φτάσουμε σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά είναι η αρχή του αγώνα που πρέπει να γίνει από όλη την οικογένεια, με τον Ιβάν Σαββίδη μπροστάρη, για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σπίτι που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για πολλές περισσότερες επιτυχίες και στο μέλλον.

Είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα αποκτήσει μία στέγη ο ΠΑΟΚ, το θέμα ήταν ο χρονικός ορίζοντας. Αυτό που πρέπει να τονίσω, είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα λάθος και να γκρεμιστεί το γήπεδο, αν δεν είμαστε εξασφαλισμένοι για τη νέα Τούμπα. Γι' αυτό υπάρχουν οι αρμόδιες νομικές επιτροπές, που θα διασφαλίσουν την πορεία του έργου, χωρίς να μπει σε καμία περιπέτεια το γήπεδο της Τούμπας. Προκειμένου να μην εμπλακούμε σε περιπέτειες, κρατήσαμε αυτή την στάση, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του σωματείου".

Για τη στιγμή που θα πρέπει να γκρεμιστεί η Τούμπα: "Θα είναι μία δύσκολη, μία συναισθηματική στιγμή. Εγώ πηγαίνω στην Τούμπα από το 1977 σταθερά, με πλήρη συνείδηση. Την Τούμπα, την αισθανόμαστε όλοι σαν το σπίτι, τον ναό μας, αλλά από εκεί και πέρα, είναι ένα προαπαιτούμενο για να πάμε μπροστά. Ας σκεφτούμε ότι κι οι πρόγονοί μας έζησαν μία ανάλογη κατάσταση. Είναι κάτι που δημιουργεί μία χαρμολύπη. Δεν υπάρχει ΠΑΟΚτσής που θα πει "όχι" σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει μία λογική εξέλιξη των πραγμάτων κι εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και τη χρονική συνέχεια του έργου. Πρέπει να περιμένουμε την ιστορική στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα μπει στο νέο του γήπεδο. Το νέο γήπεδο συμβαδίζει και με την βιωσιμότητα μίας ομάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια μεγάλη ομάδα, είναι η ύπαρξη υπερσύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Είναι έργο όλου του συλλόγου και μιλάω για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ".

Για τη σημασία του νέου γηπέδου: "Είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή και στην ευρύτερη περιοχή. Ένα γήπεδο λειτουργικό ευρωπαϊκών διαγραφών, έχοντας κι αυτή την αύρα, στο κέντρο της πόλης, δημιουργεί ένα άλλο στάτους".

Για το αν θα είναι έτομο το γήπεδο το 2026 για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: "Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το συνδυάσουμε κι αυτό. Αυτό προϋποθέτει κάποια πράγματα και τη δική μας πίεση προς την πολιτεία, για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, αυτό ειναι σημαντικό. Είναι σπουδαία η ευλογία που έχει ο σύλλογος από το 2012, όταν ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης το τιμόνι της ΠΑΕ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα για να μας βρουν τα 100 χρόνια, στην ιστορική Τούμπα των προδιαγραφών του 21ου αιώνα".

Για τα 80α γενέθλια του ΠΑΟΚ, που ήταν εντελώς διαφορετικά: "Ο κ. Σαββίδης έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του όσα χρόνια βρίσκεται στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Το σωματείο υπό την ηγεσία του θα δει ακόμη καλύτερες ημέρες. Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει σε όλα τα επίπεδα και με τη στήριξη του κόσμου, που είναι κι η κινητήριος δύναμη, έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες ημέρες".

Για τα σχέδια του ΑΣ ΠΑΟΚ: "Αυτά είναι θέματα τεχνικά. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ θα βοηθήσει την κατάσταση σε αυτό το μεταβατικό διάστημα. Το νέο γήπεδο θα προσπαθήσουμε να είναι λειτουργικό εις όφελος όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις. Ίσως τα γραφεία να στεγαστούν στο Παλατάκι σε αυτό το διάστημα. Υπάρχουν προβλέψεις και για τα υπόλοιπα τμήματα. Έχουμε έναν χρόνο για να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όλα τα τμήματα. Είναι αναγκαίο κακό αυτό. Κάποια τμήματα θα ταλαιπωρηθούν αυτά τα τέσσερα χρόνια σίγουρα. Η Τούμπα είναι η ιστορική έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχουν λύσεις μεταβατικού χαρακτήρα που θα βοηθήσουν τα τμήματα αυτά να συνεχίσουν το έργο τους".

Για το ταμείο της χρονιάς: "Σε μία δύσκολη χρονιά για όλη την ελληνική κοινωνία, με την πανδημία, νομίζω ότι τα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ στάθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Διεκδίκησαν τους στόχους, κάποια τους κατέκτησαν, κάποια το πάλεψαν. Ο ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα αθλήματα από κάθε άλλη ομάδα. Σαν ΑΣ ΠΑΟΚ, έχουμε τις περισσότερες ομάδες στην Α' κατηγορία. Πάντα -φυσικά- ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο".

Διαβάστε ακόμη...