Λουτσέσκου: "Το VAR χρησιμοποιήθηκε για συγκεκριμένα συμφέροντα"

Απο paok24.com: Σημαντικές ατάκες του Ρουμάνου για τον τελικό και το VAR
Πηγή: paok24.com
Λουτσέσκου: "Το VAR χρησιμοποιήθηκε για συγκεκριμένα συμφέροντα"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στην πατρίδα του αυτό το διάστημα κι όπως κάθε φορά, αποτελεί πόλο έλξης για τους συμπατριώτες του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο Digi Sport και μεταξύ άλλων μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και το VAR και το πώς χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.

"Είναι ένα τίμημα που πληρώσαμε για τους 59 αγώνες που δώσαμε στη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω πως είμαστε από τις πρώτες ομάδες στην Ευρώπη από αυτή την άποψη. Τα παιχνίδια αυτά μας πίεσαν πολύ και στο τέλος, δεν μπορέσαμε να δώσουμε το maximum. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ ήταν περίπου στο 60%. Παρόλα αυτά, ήμασταν συνολικά καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, κυριαρχήσαμε. Είχαν μία ευκαιρία κι εμείς έξι. Όλα ήταν υπέρ μας", ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε:

"Δυστυχώς, το παιχνίδι κρίθηκε από ένα μεγάλο λάθος από το VAR, που υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Γιατί είμαι τόσο έντονος; Επειδή στη διάρκεια του αγώνα, υπήρξαν δύο ακόμη καθοριστικές αποφάσεις, εις βάρος του ΠΑΟΚ. Και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, υπήρξαν αρκετές υποδείξεις του VAR εις βαρος μας. Είναι ξεκάθαρο πως το VAR λειτουργεί σαν εργαλείο πίεσης για μία ομάδα και... σπρώχνει μία άλλη. Είναι ένα Κύπελλο που κρίθηκε από το VAR, είναι ενοχλητικό, αλλά είναι κομμάτι τις ελληνικής πραγματικότητας.

Το VAR θα έπρεπε να είναι ένα καλο εργαλείο, το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς το VAR χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για συγκεκριμένα συμφέροντα. Ένα από αυτά, είναι για να "χτυπηθεί" ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε τι συμβαίνει".

Διαβάστε ακόμη...