Το πρώτο Conference League και τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Το παρθενικό Europa Conference League ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τροπαίου από την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία σήκωσε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, την ώρα που ο «Special One» έκανε το 5/5 σε ευρωπαϊκούς τελικούς με Πόρτο(2), Ίντερ, Μαν. Γιουνάιτεντ και Ρόμα.
Πηγή: paok24.com
Το πρώτο Conference League και τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Σε μία διοργάνωση που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, με τον Δικέφαλο να εμφανίζεται ψηλά σε πολλές από τις στατιστικές κατηγορίες της UEFA.

Συνολικά 401 γκολ σημειώθηκαν στα 140 παχνίδια της πρώτης διοργάνωσης Europa Conference League, που ολοκλήρωσε χθες τη διαδρομή της με την κατάκτηση του τροπαίου από τη Ρόμα στα Τίρανα (1-0 τη Φέγενορντ). Έτσι είχαμε 2,87 τέρματα ανά παιχνίδι ή ένα κάθε 31′. Τα περισσότερα (64) έχουν σημειωθεί στο χρονικό διάστημα 76΄-90΄, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA.

Οι δύο φιναλίστ, Ρόμα και Φέγενορντ είναι οι ομάδα με την καλύτερη επίθεση (28 γκολ), η ολλανδική ομάδα έχει τις περισσότερες προσπάθειες (186), σε μία κατηγορία όπου ο ΠΑΟΚ είναι 5ος (141) μαζί με την ΛΑΣΚ Λίντσερ, η Αλκμααρ έχει τη μεγαλύτερη κατοχή (59,9%), η Τότεναμ τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (86,6%), η Φίτεσε τα πιο πολλά τάκλιν (136), με τον ΠΑΟΚ να είναι 5ος (100), ενώ η ομάδα Φέγενορντ έχουν τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (504), με 4ο στην κατηγορία τον ΠΑΟΚ (486).

Τέλος, πρωτιά για τους ασπρόμαυρους, στην κατηγορία των περισσότερων αποκρούσεων (36) του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος μοιράζεται την κορυφή με τον Κάρλγκιν της Ράντερς.

Διαβάστε ακόμη...