ΠΑΟΚ: Ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, τελείωσε με... άδεια χέρια

Από sdna.gr: Η περσινή κατάκτηση του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών δημιούργησε μεγάλες φιλοδοξίες στον ΠΑΟΚ, με το σύνολο του Μάρκο Φενόλιο όμως να μην τις δικαιώνει και τον Δικέφαλο να κατακτά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Volley League.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, τελείωσε με... άδεια χέρια


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, οι άνθρωποι των «ασπρόμαυρων» ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον πολύπειρο προπονητή Τάκη Φλώρο και επέλεξαν να κρατήσουν ως επί το πλείστων τον περσινό κορμό (Καλαντάντζε, Μερτέκη, Πολυνοπούλου, Ξανθοπούλου αλλά και τις νεαρές Τσιόγκα, Παπαδοπούλου, Κλέπκου και Κυπαρίσση), προσθέτοντας στο ρόστερ αθλήτριες με βαριά βιογραφικά (Κογιάρ, Φιντόν) με στόχο την διεκδίκηση των τίτλων και μίας καλής ευρωπαϊκής πορείας.

Παράλληλα, στο σύνολο εντάχθηκαν μετά από έναν περίπου μήνα αγωνιστικής δράσης και οι αδερφές Λι, για τις οποίες ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ... υπομονή, καθώς υπήρξαν μεγάλα γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία εν τέλει λύθηκαν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και οι μεγάλες νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη, αλλά και η ιστορική πρόκριση απέναντι στην Αστερίξ στο CEV Cup έδωσε μεγάλη ψυχολογία στην ομάδα του Φλώρου, η οποία όμως έκανε... απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα. Παράλληλα, η Λι Γιάε Γιονγκ που αντιμετώπισε θέμα τραυματισμού έφυγε για την πατρίδα της, χωρίς να γυρίσει ποτέ.

Οι απανωτές ήττες στα ντέρμπι «έριξαν» την ομάδα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα οι «ασπρόμαυρες» αποκλείστηκαν από την πολύ δυνατή Άλμπα Μπλαζ μένοντας εκτός Ευρώπης. Κάπως έτσι, αποφασίστηκε να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Τάκη Φλώρου, με τον διάδοχό του να βρίσκεται στο πρόσωπο του Μάρκο Φενόλιο, ο οποίος κλήθηκε να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ σε τροχιά.. τίτλων.

Ο Ιταλός προπονητής «ψάχτηκε» πολύ με το ρόστερ, άλλαξε πρόσωπα και χρησιμοποίησε νεαρές παίκτριες κυρίως στη θέση της μονίμως μέτριας Φιντόν στα άκρα, αλλά δεν βρήκε αντίδοτο. Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο κύπελλο έφερε τους πρώτους... τριγμούς, αλλά ήταν ακόμη νωρίς για να κριθεί ο νέος τεχνικός. Ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε, νίκησε τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική με 3-0 και μπήκε ως τρίτος στα play off.

Εκεί, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την «Ένωση» και παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 3-1 στην Αθήνα, ανέτρεψε το σκηνικό και πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στο PAOK Sports Arena στο «χρυσό» σετ. Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά με μειονέκτημα έδρας, με την ομάδα του Φενόλιο να κάνει ένα κακό παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Θωμά και να ηττάται με 3-0, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και παρά το γεγονός ότι οι «ασπρόμαυρες» το πάλεψαν, αποκλείστηκαν από μία σαφώς πιο ποιοτική ομάδα με 2-3, μένοντας στην τρίτη θέση της Volley League.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την πολύ κακή του επιλογή στο πρόσωπο της Φιντόν, με την Γαλλίδα ακραία να είναι άνευρη και άοσμη καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν και την ομάδα να αντιμετωπίζει πολλά θέματα στο κομμάτι της υποδοχής αλλά και της επίθεσης όπου έπαιζε με χαμηλά νούμερα. Ένα ακόμη φετινό πρόβλημα του Δικεφάλου ήταν στο υψομετρικό κομμάτι, όπου πολλές φορές οι Καλαντάντζε και Πολυνοπούλου αντιμετώπιζαν θέματα με τις αντίπαλες κεντρικές, όπως για παράδειγμα με την Κρος η οποία έκανε... πάρτι στο «Παλατάκι», παρά το γεγονός ότι είναι δύο πολύ καλές αθλήτριες.

Σταθερές της φετινής χρονιάς αποτέλεσαν η Λι (παίκτρια με απίστευτη κλάση) με την Πολυνοπούλου, η Μερτέκη με την Καλαντάντζε και την Ξανθοπούλου είχαν σκαμπανεβάσματα αλλά το πρόσημο είναι θετικό, ενώ και η Κογιάρ στα κρίσιμα παιχνίδια και ειδικά στο τέλος ανέβασε πολύ την απόδοσή της. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα πάγκο με πολύ μέλλον όπου αναφέρθηκε και στην αρχή του κειμένου και θα πρέπει αυτό το project να ισχυροποιηθεί.

Το μόνο σίγουρο για την ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ είναι ότι όσο ασχολείται ο Κώστας Αμοιρίδης με τα διοικητικά, το τμήμα θα πρωταγωνιστεί και θα παλεύει τους τίτλους, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ήδη ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς έχει ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν στον πάγκο θα κάθεται και πάλι ο Μάρκο Φενόλιο, ενώ κοντά στην ανανέωση βρίσκονται και μερικές Ελληνίδες αθλήτριες, όπως η Ιωάννα Πολυνοπούλου που αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...