Οι «μαθητές» του Ολυμπιακού και ο εκτός έδρας θρίαμβος του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Το κλειστό της Γλυφάδας είχε περισσότερους Ολυμπιακούς απ' όσους μαζεύονται συνήθως στου Ρέντη. Άραγε οι διοργανωτές το κατάλαβαν; Στον Αυγενάκη άρεσε η συγκεκριμένη εικόνα; Χαμπάρι δεν πήραν, η απόδοση του ΠΑΟΚ τους θόλωσε...
Πηγή: sdna.gr
Οι «μαθητές» του Ολυμπιακού και ο εκτός έδρας θρίαμβος του ΠΑΟΚ

Ντέρμπι απ' τα λίγα. Εξαιρετικό βόλεϊ. Καλή διαιτησία. Video check. Ωραίο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα τρία σετ που χρειαζόταν κι ας έχασε δύο απ' τον Ολυμπιακό. Κάτι περισσότερο από δίκαια και αντρίκεια ο Δικέφαλος βρέθηκε στον τελικό του κυπέλλου. Η επιτυχία του στον ημιτελικό απέναντι στην ομάδα του λιμανιού, γίνεται ακόμη σπουδαιότερη για έναν ακόμα λόγο.

Στο βόλεϊ το εξέλιξαν το θέμα. Όχι απλά το Final-4 του κυπέλλου ορίστηκε στο κλειστό της Γλυφάδας (συμπτωματικά μόνο μια ομάδα ήταν από το νομό Αττικής), αλλά ξαφνικά υπήρξε και οπαδικός πυρήνας του Ολυμπιακού. Συνδεσμιακά πανό, συνθήματα.

Οι προσκλήσεις έλεγαν θα δοθούν όλες σε μαθητές. Αλλά ο λόγος είναι δύσκολη λέξη. Κι έτσι στη θέση των μαθητών εμφανίστηκαν κάποια παιδιά... λίγο μεγαλύτερα.

Τόση φωνή και τέτοια παρουσία κόσμου, είναι ζήτημα αν έχει ο Ολυμπιακός σε πάνω από 1-2 ματς μέσα στη σεζόν στο κλειστό του Ρέντη. Τη φυσική του έδρα δηλαδή. Οι διοργανωτές του Final-4 μπροστά σε αυτή την εικόνα, δεν έκαναν το παραμικρό.

Προφανώς καμάρωσε την επιτυχία αυτή, τα συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού και τη γιούχα για τον ΠΑΟΚ, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Χαμογελαστός ήταν εκεί, μέχρι να έρθει η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Συνήθως αυτά τα αποτελέσματα του κόβουν το γέλιο απότομα. Ίσως να πηγαίνει το μυαλό του στην ανάγκη για συγχαρητήρια που θα πρέπει να δώσει και τον ενοχλεί.

Η υποστήριξη του Ολυμπιακού, δεν είναι το πρόβλημα. Θα μπορούσαν να είναι μαθητές. Θα μπορούσαν να είναι συγγενείς παικτών. Θα μπορούσαν να έχουν ελέγξει το που θα πάνε οι προσκλήσεις/εισιτήρια. Ακόμη κι εκεί που πήγαν, δεν είναι το πρόβλημα. Εμπράκτως φάνηκε στο τάραφλεξ, με την απόδοση και το αποτέλεσμα που πήρε ο ξεκάθαρα ανώτερος ΠΑΟΚ.

Πρόβλημα είναι πως ένας ακόμη κρίσιμος αγώνας, που έκρινε το δικαίωμα διεκδίκησης τίτλου, διεξήχθη όχι με τους ίδιους όρους. Έπρεπε να δοθεί το δικαίωμα και στον ΠΑΟΚ να διαθέτει το δικό του οπαδικό πυρήνα. Με ασπρόμαυρα πανό. Με συνθήματα για το Δικέφαλο. Ούτε ένας παραπάνω. Ακριβώς όσοι ήταν οι Ολυμπιακοί.

Όχι! Δεν είχε αυτό το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ για πολλοστή φορά. Ήταν όμως τόσο ξεκάθαρα ανώτερος στα τρία σετ που κατέκτησε, όσα χρειάζονται για να νικήσεις στο βόλεϊ. Αν έστω ένα απ' τα αυτά τα σετ πήγαινε πόντο-πόντο, αυτόματα η έδρα ίσως να έπαιζε ρόλο. Αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, γιατί όχι και τον νικητή. Στο κάτω-κάτω οι συνθήκες διεξαγωγής δεν ήταν ίδιες για τους μονομάχους.

Οι διοργανωτές πετούσαν αετό. Ο υφυπουργός αθλητισμού θα ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα; Αν δεν πήρε χαμπάρι τι παίχτηκε ή αν του φάνηκε φυσιολογικό, ας ρίξει μια ματιά στα άλλα Final-4 που έχουν γίνει φέτος σε άλλα αθλήματα. Στο μπάσκετ για παράδειγμα. Στο βόλεϊ γυναικών. Στο νομό που πολιτεύεται διεξήχθησαν, θα είχε πρόσβαση.

Εκεί δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Ο τύπος φιλάθλων των ομάδων που συμμετείχαν, ήταν ίδιος. Πώς τα κατάφεραν; Έχουν μαντικές ικανότητες; Ενώ σε αυτό το τουρνουά της Γλυφάδας, υπήρξε αυτή η εικόνα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αναγνωρίζουν προφανώς πως δεν έχουν την ομάδα να συναγωνιστούν τον ΠΑΟΚ. Φάνηκε στο ματς. Αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να προσπαθούν να ισοφαρίσουν τις αδυναμίες και την αθλητική ανεπάρκειά τους, μέσω τόσο μεγάλης εύνοιας. Αλλοιώνοντας τις συνθήκες του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ δε νίκησε έναν ημιτελικό σε Final-4. Ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε στην έδρα του Ολυμπιακού, αποκλείοντάς τον απ' το κύπελλο. Έτσι πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία το ματς. Με αστερίσκο την ξεκάθαρη εύνοια των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Όπως και στο Λιγκ Καπ. Μαζί με το Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός πάει για το 0/3. Και παραμένει ζωντανός για το πρωτάθλημα χάρη στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού από τον Φοίνικα. Εκεί που ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα...

Διαβάστε ακόμη...