Σφιντέρσκι και Πολωνία αρνούνται να παίξουν με τη Ρωσία

Από paok24.com:Η Πολωνία «δεν σχεδιάζει να παίξει τον αγώνα πλέι οφ» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με αντίπαλο την Ρωσία, που είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου στη Μόσχα, λόγω της εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας στο Twitter.
Πηγή: paok24.com
Σφιντέρσκι και Πολωνία αρνούνται να παίξουν με τη Ρωσία

«Αρκετά με τα λόγια, ήλθε η ώρα να δράσουμε. Λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, η ομάδα της Πολωνίας δεν σχεδιάζει να παίξει τον αγώνα των play-off εναντίον της ομάδας από την Ρωσία», έγραψε στην ανάρτηση του, ο Τσέζαρι Κουλέζα, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση» και ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδίες της Σουηδίας και της Τσεχίας για να παρουσιάσει κοινή θέση στη FIFA.

Ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κάλεσε με ανάρτηση του, στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής, για «αλληλεγγύη στα θύματα» της ρωσικής επίθεσης. «Ό,τι όμορφο στον αθλητισμό είναι το αντίθετο από αυτό που φέρνει ο πόλεμος. Για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία και την ειρήνη, αυτή είναι η ώρα της αλληλεγγύης με τα θύματα της στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία», έγραψε ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, πριν ανακοινώσει ότι θα συζητήσει με τους συμπαίκτες του, προκειμένου να καταλήξουν σε κοινή θέση για το θέμα και να την παρουσιάσουν στην πολωνική ομοσπονδία.

Θέση πήραν όλοι οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας, όπως κι ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που δημοσίευσε στο προφίλ του την απόφαση των συμπαικτών του.

Διαβάστε ακόμη...