Οι σκέψεις της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες των ημιτελικών

Η έλλειψη ημερομηνιών και οι ευρωπαϊκές προκρίσεις που θα κρίνουν το πρόγραμμα.
Πηγή: sdna.gr
Οι σκέψεις της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες των ημιτελικών


Τα τερτίπια της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον θεσμό του Κυπέλλου.

Στην τελευταία κλήρωση της διοργάνωσης στα τέλη Δεκέμβρη είχαν προκύψει όλες οι διασταυρώσεις στον δρόμο για τον τελικό της 21ης Μαϊου, αλλά και οι ημερομηνίες των αγώνων.

Ωστόσο, προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία έκαναν ανέφικτη την υλοποίηση του αρχικού προγραμματισμού και πλέον υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθούν κενές ημερομηνίες για να διεξαχθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης.

Αρκετές επιλογές για το Παναθηναϊκός-Λαμία

Στο ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο εύκολα, καθώς η απουσία ευρωπαϊκών διοργανώσεων δίνει άλλη ελευθερία στην επιτροπή Κυπέλλου της ομοσπονδίας όσον αφορά στις ημερομηνίες ορισμού των αγώνων.

Κενές ημερομηνίες για αυτό το ζευγάρι είναι η Τετάρτη 9 Μαρτίου, αλλά και η αμέσως επόμενη στις 16 του ίδιου μήνα.

Παράλληλα η ΕΠΟ σε συνεργασία με τη Super League, με την οποία έγινε μία ανταλλαγή για να μπορέσει το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στον αρχικό χρονικό σχεδιασμό του, έχει διαθέσιμη και την Τετάρτη στις 20 Απρίλη, ενώ είναι πιθανό να μπορέσει να οριστεί παιχνίδι και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Οι ευρωπαϊκές προκρίσεις θα κρίνουν το πρόγραμμα στο ντέρμπι

Τα πράγματα είναι πολυσύνθετα στον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Οι δύο αντίπαλοι στους «4» του Κυπέλλου έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις κόντρα στην στην Aταλάντα στο Europa League και απέναντι στη Μίντιλαντ στο UEFA Conference League στις 17 και 24 Φλεβάρη.

Αυτό αναγκάζει την επιτροπή Κυπέλλου να περιμένει μέχρι την 25η Φεβρουαρίου όταν και θα γνωρίζει αν ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός έχουν πάρει την πρόκριση, κάτι που σημαίνει ότι δε θα μπορούν να κοντραριστούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 9 και 16 Μαρτίου καθώς θα έχουν παιχνίδια στην Ευρώπη στις 10 και 17 του μηνός.

Αρκεί μία από τις δύο ομάδες να προκριθεί για να κάνει αυτές τα ημερομηνίες μη διαθέσιμες για αυτό το ζευγάρι.

Σε αυτό το σενάριο η ΕΠΟ θα πρέπει αναγκαστικά να πάει πιο πίσω χρονικά τους ημιτελικούς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, έχοντας σίγουρη διαθέσιμη ημερομηνία τις 20 Απρίλη, εξετάζοντας και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ή εναλλακτικά και ημερομηνία στην πρώτη εβδομάδα του Μαϊου.

Την Παρασκευή 25 Φλεβάρη θα φανεί αν η επιτροπή Κυπέλλου της ομοσπονδίας θα θελήσει να ολοκληρωθεί πρώτα το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία και στη συνέχεια το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ή αν ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει σε ίδια ημερομηνία και για τις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στο Κύπελλο.

Κριτήριο η πανδημία για την επιλογή παρουσίας κόσμου στον τελικό

Τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί η επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου, σε μία επιλογή που προωθείται ως η ασφαλέστερη.

Βάσει προκήρυξης και ο φετινό τελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 21 Μαϊου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία κόσμου των δύο φιναλίστ, κάτι που δε θα εξαρτηθεί μόνο από το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες στον τελικό και αν η Αστυνομία θα επιτρέψει την παρουσία κόσμου, αλλά και από τα επιδημιολογικά δεδομένα του Covid-19.

Η ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου μπορεί να αλλάξει μόνο αν οι δύο φιναλίστ προχωρήσουν σε σχετικό κοινό αίτημα προς την ομοσπονδία, αλλά και το συνδρομητικό κανάλι που καλύπτει τηλεοπτικά τη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη...