«Φοβερός τεχνίτης…θρασύς στο γήπεδο και με λαμπρό μέλλον ο Φιλίπε Σοάρες»

Από sdna.gr:Ο Πορτογάλος προπονητής κι άλλοτε κόουτς των ακαδημιών και της πρώτης ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, Οράσιο Γκονσάλβες, καταθέτει στο SDNA το προσωπικό του αγωνιστικό report για το «διαμαντάκι» της Μορεϊρένσε και μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Φοβερός τεχνίτης…θρασύς στο γήπεδο και με λαμπρό μέλλον ο Φιλίπε Σοάρες»

Ο Φιλίπε Σοάρες πρωταγωνιστεί στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Ο 22χρονος box – to – box μέσος της Μορεϊρένσε αποτελεί στόχο του Δικεφάλου του Βορρά και υπάρχει ανοιχτό κανάλι με την ομάδα του για την μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη.

Κι επειδή όσα ξέρουν στην Πορτογαλία για το νεαρό ποδοσφαιριστή, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, το SDNA ζήτησε το αγωνιστικό report για το «διαμαντάκι» της Μορεϊρένσε όχι από έναν οποιονδήποτε κόουτς...by Portugal, αλλά από κάποιονς που διαθέτει στο προπονητικό βιβλιάριο του προϋπηρεσία στη χώρα μας.

Ο Οράσιο Γκονσάλβες (περί ου ο λόγος) ανέλαβε το 2008 την οργάνωση και ανάπτυξη των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης, ενώ προϊόντος του χρόνου βρέθηκε στον πάγκο της πρώτης ομάδας των Αρκάδων.

Μπορεί ο Πορτογάλος κόουτς να΄χει φύγει εδώ και αρκετά χρόνια από τη χώρα μας, ωστόσο διατηρεί αρκετούς φίλους στην Ελλάδα και παραμένει γνώστης της ελληνικής – ποδοσφαιρικής – πραγματικότητας.

«Ο Φιλίπε Σοάρες είναι ένας εξαιρετικός και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής που θεωρώ πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η υψηλή τεχνική κατάρτισή του.

Πρόκειται για έναν φοβερό τεχνίτη box – to – boxμέσο, ο οποίος προέρχεται από ένα μεγάλο σχολείο όπως είναι οι ακαδημίες της Μπενφίκα...» τόνισε αρχικά ο 59χρονος τεχνικός για τον ποδοσφαιριστή της Μορεϊρένσε και πρόσθεσε:

«Το καλό του πόδι είναι το δεξί ωστόσο χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια.

Βλέπει γήπεδο, είναι ομαδικός, διαθέτει πολύ καλή ταχύτητα και παίζει σε υψηλή ένταση. Του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες, έχει ποδοσφαιρικό θράσος και παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει έντονη προσωπικότητα και χαρακτήρα».

Ο άλλοτε τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης θυμήθηκε και το deal της Μορεϊρένσε για την αγορά του από την Εστορίλ, ενώ συγχρόνως δηλώνει κατηγορηματικά πως ο ΠΑΟΚ αξίζει να επενδύσει στον Σοάρες και να τον φέρει στην Τούμπα.

«Η Μορεϊρένσε χρειάστηκε να δώσει αρκετά χρήματα στην Εστορίλ το καλοκαίρι του ΄19 για να αγοράσει τα δικαιώματά του. Από την πρώτη του χρονιά έκανε τη διαφορά στη Μορεϊρένσε και εξελίχθηκε σε μία από τις βασικές μονάδες της.

Πραγματικά αξίζει ο ΠΑΟΚ να επενδύσει στον Σοάρες που και άμεσα θα του προσφέρει πολλά κι έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης».

Διαβάστε ακόμη...