ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς αναβολή αγωνιστικών στη Σούπερ Λίγκα

  Aπό newscenter.gr:Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν τη διεξαγωγή των αγώνων της Σούπερ Λίγκα που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη. Το ενδεχόμενο αναβολής όλης της αγωνιστικής κι όχι κάποιων μεμονωμένων αγώνων είναι ήδη ορατό.
Πηγή: newscenter.g
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς αναβολή αγωνιστικών στη Σούπερ Λίγκα

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν δεν μπορεί κάποια ομάδα να ζητήσει από τη διοργανώτρια αρχή αναβολή όλης της αγωνιστικής, αλλά μόνο του αγώνα της στην περίπτωση που υπάρχουν τουλάχιστον επτά κρούσματα. Στην περίπτωση αυτή το δηλώνει στη Λίγκα και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Μόνο το ΔΣ της Σούπερ Λίγκα μπορεί να αποφασίσει αναβολή της αγωνιστικής ή αγωνιστικών σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει συρροή κρουσμάτων και πιθανή διεξαγωγή των αγώνων θα αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις θα γίνουν και νέα τεστ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και νέοι μολυσμένοι ποδοσφαιριστές. Μέχρι στιγμής πρόβλημα υπάρχει για τη διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκός – Άρης την Τετάρτη. Και οι δύο ομάδες είχαν κρούσματα, αλλά δεν είχαν φθάσει τα επτά και περιμένουν με αγωνία τα νέα τεστ.

Πέρα όμως από το υγειονομικό υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που κάποιες ομάδες θα ήθελαν αναβολή μιας ή περισσότερων αγωνιστικών.

Με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας το όριο των χιλίων θεατών σε κάθε αγώνα δημιουργεί προβλήματα στη διεξαγωγή δύο καθοριστικών αγώνων για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

-Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ο περιορισμός των θεατών δημιουργεί πρόβλημα στην γηπεδούχο ομάδα που χάνει, ουσιαστικά, το πλεονέκτημα της έδρας

-Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου γίνεται το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με το πρόβλημα να μετατοπίζεται στους «ερυθρόλευκους».

Στις δύο αυτές περιπτώσεις πιθανή αναβολή θα έβρισκε σύμφωνη και την αστυνομία που ήδη είναι επιφορτισμένη με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να δεσμεύσει δυνάμεις για τη διάλυση συγκεντρώσεων έξω από τα γήπεδα οπαδών όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Αλλά και οι άλλες ομάδες ανεξαρτήτως προβλημάτων covid-19 βλέπουν θετικά τη λύση της αναβολής. Θυμίζουμε ότι από την Πρωτοχρονιά βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές αποχωρούν, ενώ άλλοι φθάνουν στις ομάδες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εγκλιματιστούν. Παράλληλα εάν αποχωρήσουν τρεις – τέσσερις ποδοσφαιριστές, νοσήσουν άλλοι τόσοι και ένας δύο που αποκτήθηκαν δεν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, τότε δημιουργείται πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη...