Αυτή είναι η Στρασμπούρ (vids)

Από paok24.com: Μετα το χθεσινό αποτέλεσμα με την Ιγκοκέα, οριστικοποιήθηκε πως ο ΠΑΟΚ Μαteco θα ειναι στην τρίτη θέση του ομίλου του και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρα της Στρασμπούρ, με στόχο την πρόκριση στους 16 του BCL.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Στρασμπούρ (vids)

Η γαλλική ομάδα, τερμάτισε δεύτερη, την τελευταία αγωνιστική, σε έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο, με Τόφας, Οστάνδη και Κάλεβ/Κράμο.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 8-4 κι ένα παιχνίδι λιγότερο από τις από Ορτέζ, Λε Μαν, Μονακό και Μπουλόν-Λεβαλουα που είναι από πάνω της.

Η πορεία της στον όμιλο, ξεκίνησε με μία επεισοδιακή νίκη επί της Κάλεβ/Κράμο εντός έδρας (75-73) με συνεχόμενα buzzer-beater εκατέρωθεν κι ένα απίστευτο των Εσθονών στο τέλος, που δε μέτρησε…

Την τελευταία αγωνιστική, ηττήθηκε από την Οστάνδη (91-92), αλλά έχοντας την ισοβαθμία από τη νίκη της στο Βέλγιο στον πρώτο γύρο (77-83), βγήκε αυτή, στη δεύτερη θέση και ο Οστάνδη στην τρίτη.

Από την περσινή σεζόν, στον πάγκο της βρίσκεται ο (μόλις 35 ετών) Φινλανδός προπονητής, Λάσι Τουόβι, ο οποίος ανέλαβε το «βαρύ» φορτίο, της αντικατάστασης του επί χρόνια ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, που μετά από μία δεκαετία στον πάγκο της Στρασμπούρ, πλέον είναι σε αυτόν της πρωτοπόρου, Μπουλόν-Λεβαλουά.

Η Στρασμπούρ πέρσι έφτασε στο Final 8 της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Νίζνι Νόβγκοροντ, απέκλεισε στον προημιτελικό την Τενερίφη, αλλά στον ημιτελικό, έχασε από τη μετέπειτα (back to back) πρωταθλήτρια, Μπούργος.

Στο ρόστερ της βρίσκονται διάφοροι Γάλλοι που αποτελούν και τον κορμό της τα τελευταία χρόνια και βέβαια κάποιοι Αμερικανοί, οι οποίοι την ανεβάζουν επίπεδο.

Ο πόιντ γκαρντ, Ρόμπερσον, στα 33 του, έχει μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη, είναι ηγέτης με 17.8 πόντους και 5 ασίστ ανά παιχνίδι στο BCL, ενώ σημαντικός είναι και ο ΝτεΆντρε Λανσντάουν, με 10.7 πόντους μ.ο.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο Τζάρελ Έντι. Το 2018 η Στρασμπούρ τον έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, εντυπωσίασε εκεί και στη Μούρθια την επόμενη σεζόν, για να πάει πέρσι στη Euroleague, με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Το καλοκαίρι επέστρεψε, με σοβαρό τραυματισμό, πήγε να υπογράψει στη Μπούργος, αλλά κόπηκε στα ιατρικά, παρέμεινε τελικά στη Στρασμπούρ και στα πρώτα του παιχνίδια, έδειξε το επίπεδο του.

Κλασσική γαλλική ομάδα, τρέχει, σουτάρει πάει πολύ στα ριμπάουντ
Τζάρελ Έντι άλλο επίπεδο, τραυματίας από την αρχή της σεζόν, πήγε Μπούργος κόπηκε, γύρισε.

Ο Τσέχος Μποχάτσικ είναι από πέρσι στην περιφέρεια της, αλλά όχι με πολύ σημαντικό ρόλο, ωστόσο πρόκειται για έναν έμπειρο παίκτη και καλό σουτέρ.

Ο Νιγηριανός, Ουντανό στη ρακέτα, είναι κι αυτός από πέρσι στην ομάδα, ενώ ο Μίτσελ με 12.3 πόντους και 4.7 ριμπάουντ, έχει κι αυτός τη δική του επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας.

Τελευταίο παιχνίδι της Στρασμπούρ, ήταν στις 23 Δεκεμβρίου, στο οποίο είχε χάσει με 97-88 στην έδρα της Ντιζόν και το επόμενο είναι με τον ΠΑΟΚ Μαteco την Τετάρτη, οπότε από πλευράς ρυθμού, δεν είναι και στο καλύτερο σημείο της.

Πρόκειται για ένα τυπικό δείγμα γαλλικής ομάδας, με αθλητικότητα, ταχύτητα, γρήγορες επιθέσεις, μακρινό σουτ, επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και ομάδα που αν την εγκλωβίσει ο αντίπαλος στο δικό του ρυθμό, δύσκολα έχει εναλλακτικές… Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή του ΠΑΟΚ Μαteco, ειδικά αυτό το διάστημα που βγαίνει από κορωνοϊό, έχει πολλές δυσκολίες.

Διαβάστε ακόμη...