«Σε έξι μήνες τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς Μπότο»

Για τον Ζοσέ Μπότο μίλησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Φραντσίσκο Ζουέλα, υπογραμμίζοντας ότι σε έξι μήνες θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς του.
Πηγή: thessports.gr
«Σε έξι μήνες τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς Μπότο»

Ο Ζουέλα στις δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» είπε μεταξύ των άλλων:

«Έκανε εξαιρετική δουλειά στην Μπενφίκα επί 11 χρόνια και τα τελευταία χρόνια που βρέθηκε στην Σαχτάρ. Για τον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να πω, καθώς θα πρέπει να έρθει και να βρει τα πατήματά του, να έχει καλή επαφή με την διοίκηση σε όλα τα θέματα. Από την εμπειρία που έχω, θα σας πω το αυτονόητο.

Πως ο Μπότο πρέπει να μάθει τους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ, να βρεί κοινά σημεία επαφής. Είναι άλλο να βρίσκεσαι στην Σαχτάρ που διεκδικεί τον τίτλο κάθε χρόνο και παίζει στην Ευρώπη στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλο στον ΠΑΟΚ. Η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ θα έχει περισσότερες δυσκολίες.

Οφείλω να ομολογήσω, πως ο Μπότο είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο ίδιος πρέπει να ξέρει σε ποιο κλαμπ θα δουλέψει. Δεν έχει σημασία πως θα συνεργαστεί με τον προπονητή, σε τελική ανάλυση πρέπει να βρεθεί η επικοινωνία, το βασικό στοιχείο για να πετύχει, είναι να έχει καλή συνεργασία με την διοίκηση.

Εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που έκανε στην Μπενφίκα, είναι και το γεγονός πως στην Ουκρανία, δημιουργήθηκε ακαδημία ποδοσφαίρου της Μπενφίκα. Υπάρχει εξέλιξη”.

– Πότε μπορούμε να περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας του Μπότο με τον ΠΑΟΚ; Και αναφερόμαστε σε επίπεδο μεταγραφικής ενίσχυσης…

«Σε έξι μήνες θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, θέλει χρόνο για να συνεργαστεί και να προωθήσει νέους παίκτες. Κυρίως εντοπίζει νέους παίκτες με μικρή αξία και τους προωθεί στις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται. Εχει καταφέρει να αναδείξει πολλούς παίκτες. Θέλει όμως χρόνο.

Είναι και το άλλο. Χρειάζεται να έχει σωστή αντίληψη για όλα τα θέματα. Στις προηγούμενες ομάδες που βρέθηκε, έδωσε βαρύτητα σε παίκτες από τις ακαδημίες. Ο ιδιος πρέπει να καταλάβει την κουλτούρα. Δεν είναι εύκολο. Εμένα μου πήρε 17 χρόνια για να καταλάβω την κουλτούρα που επικρατεί στην Ελλάδα. Και ακόμη μαθαίνω».

Διαβάστε ακόμη...