Τα Γιάννενα του 2021 μοιάζουν με την Ξάνθη του 2017

Από sfina.gr: Όλοι το σκεφτήκαμε, παραδεχτείτε το.
Πηγή: sfina.gr
Τα Γιάννενα του 2021 μοιάζουν με την Ξάνθη του 2017

Ειδικά στο δεύτερο μέρος στα Γιάννενα, όσοι έχουν καλή μνήμη (και δεν έχουν συμπλέγματα) θυμήθηκαν – συνέδεσαν το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ με εκείνη την οριακή αναμέτρηση στην Ξάνθη, όπου και πάλι ήταν η γκρίνια στο "κόκκινο" και τα σύννεφα πάνω από την ομάδα είχαν μαζευτεί απειλητικά.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με έναν επιβλητικό τρόπο από μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για όλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου φάνηκε ότι γνώριζε την κρισιμότητα του αγώνα στα Γιάννενα και μετά από αρκετό καιρό περιόρισε τα λάθη της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Με εξαίρεση μια φάση στο 44ο λεπτό, δεν δέχτηκε φάσεις ενώ σε γενικές γραμμές ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα ακόμα και στο πρώτο μέρος που δεν έφτιαξε καταστάσεις στην περιοχή του Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Μπίσεσβαρ και την αλλαγή πλευράς του Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ βρήκε ισορροπία και περισσότερη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Εκμεταλλεύτηκε τις καλές μεταβάσεις που είχε, στα ρίσκα που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννενα και πήρε μια σπουδαία νίκη τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Σε πολλά το παιχνίδι χθες στο "Ζωσιμάδες" θύμισε αυτό στα Πηγάδια στις αρχές του Δεκέμβρη του 2017. Τότε ήταν η συμμετοχή των Πέλκα – Κουλούρη, τώρα είναι (και) η συμμετοχή των Τσιγγάρα – Λύρατζη – Μιχάι. Τότε ήταν ο τραυματισμός του Ελ Καντουρί νωρίς στο ματς και η εισοδος του Μακ που έκανε τον ΠΑΟΚ πιο γρήγορο, τώρα είναι τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έφεραν τις αλλαγές του Λουτσέσκου.

Το σκορ χθες ήταν 0-4, τότε ήταν 0-3 και εκείνο το παιχνίδι ήταν η αρχή για την τρελή πορεία της ομάδας που έφερε το νταμπλ και εκείνης της σεζόν, αλλά ουσιαστικά και της επόμενης. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει "πράγματα" από το μομέντουμ της νίκης στα Γιάννενα. Αυτό θα φανεί στα δυο τελευταία παιχνίδια του 2021 με Αστέρα και Λάρισα.

Προσοχή! Το ότι έγινε χθες στα Γιάννενα δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανέναν εντός ΠΑΟΚ και να μην σταματήσει η προσπάθεια που άρχισε για αλλαγή πολλών εντός ομάδας. Γιατί είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν αρκετά πράγματα κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και η αυτή η πρόθεση, η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει.

Υ.Γ : Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και βρίσκεται 13 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και χωρίς να έχει σε καλή κατάσταση ούτε τον Άκπομ, ούτε τον Σφικτέρσκι. Αυτό έχει και καλή και κακή ανάγνωση, αλλά όπως και να'χει χρίζει βελτίωσης.

Διαβάστε ακόμη...