Rival Analysis: Το προφιλ του Άρη

Από paokfc.gr: Η Θεσσαλονίκη για λίγες ώρες αφήνει στην άκρη την όλη συζήτηση για τον Covid, τα εμβόλια, τα κρούσματα και τα μέτρα και συζήτα για μπάλα. Είναι η μέρα που η ένταση ανεβαίνει. Είναι η μέρα του ΠΑΟΚ – Άρης και το paokfc.gr σας μέσα από το Rival Analysis του paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σημερινό μας αντίπαλο.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφιλ του Άρη

 

Ο Άρης έρχεται από μία πολύ επιτυχημένη σεζόν που του άνοιξε την όρεξη γι' ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Οι Κίτρινοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας και στην τρίτη των Play Offs εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στο Europa Conference League.

Το καλοκαίρι ο Άρης επέλεξε να... επενδύσει πάνω σ' αυτή την επιτυχία, αλλά η ευρωπαϊκή του πορεία ήταν πιο σύντομη απ' ότι θα ήθελε, καθώς η Αστάνα του έκοψε τα όνειρα για συμμετοχή στους ομίλους. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η τιμωρία με την επιβολή της ποινής των έξι και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Σταθερός ο Άκης Μάντζιος

Την ευθύνη να φτιάξει την ομάδα που θα συνεχίσει την περσινή ανοδική πορεία έχει ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί το βάρος και τις απαιτήσεις. Ο Έλληνας τεχνικός είχε τη στήριξη της διοίκησης μετά το δύσκολο ξεκίνημα με τον αποκλεισμό από την Αστάνα και την ήττα από τον Ιωνικό και δουλεύει ώστε να παρουσιάσει ένα σύνολο που συνδυάζει το καλό ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα. Η βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη αγωνιστική ήταν κάτι που ανέκοψε το momentum του Άρη.

Ηχηρές μεταγραφές

Στο «μεταγραφικό παζάρι» του καλοκαιριού ο Άρης έφερε στη Θεσσαλονίκη αρκετά γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως τον διεθνή Σενεγαλέζο μέσο Μπαντού Εντιαγέ, τον επίσης διεθνή Μαυριτανό επιθετικό Αμπουμπακάρ Καμαρά που άφησε τη Φούλαμ κι έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Σκόνη σήκωσε και η απόκτηση του Παραγουανού εξτρέμ Χουάν Ιτούρμπε που είχε χτίσει το ποδοσφαιρικό του όνομα με τη φανέλα της Ρόμα.

Ταυτόχρονα, ενισχύθηκε η άμυνα του ρόστερ με παίκτες όπως ο βραζιλιάνος Φαμπιάνο, ο διεθνής Τσέχος Μπράμπετς και ο Γκανέζος Λούμορ. Σημαντική προσθήκη αποτελεί και ο Βραζιλιάνος keeper Ντένις, ο Βόσνιος εξτρέμ Χαΐροβιτς και ο Ιρακινός επιθετικός Αλί (δανεικός από την Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ).

Σημαντική η απουσία του Μπερτόγλιο

Αγωνιστικά, ο Άρης ενόψει του σημερινού ντέρμπι, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού Φακούντο Μπερτόγλιο, που είναι τιμωρημένος.

Αμφίβολος ήταν και ο Αργεντινός εξτρέμ Ματέο Γκαρσία, ο οποίος τελικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Τέλος, στις τάξεις της ομάδας υπάρχει και ένα κρούσμα κορωνοϊού, χωρίς να έχει δημοσιευτεί το όνομα του παίκτη.

Διαβάστε ακόμη...