Κάτι της χρωστάνε!

Στο μεθαυριανό παιχνίδι του “Tehelné pole”, το μεγάλο διακύβευμα είναι ουσιαστικά η κατάκτηση της 2ης θέσης, από τη στιγμή που η Κοπεγχάγη κρατάει την τύχη στα χέρια της σε ότι αφορά την απευθείας πρόκριση στους “16” του Europa Conference League.
Πηγή: paok24.com
Κάτι της χρωστάνε!

Στις προ διετίας αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ το διακύβευμα ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, με τους Σλοβάκους να δίνουν στον Δικέφαλο ένα… γερό χτύπημα στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-20!

Με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, προϊόν της κακής αντίδρασης της “ασπρόμαυρης” άμυνας και του Πασχαλάκη η Σλόβαν κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο “Tehelné pole” στις 22 Αυγούστου 2019 με σκορ 1-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι στο 7΄ με τον Ζαμπά και τεράστια ευκαιρία με τον Πέλκα στο 53΄.


Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον ΠΑΟΚ όμως ούτε στη ρεβάνς της Τούμπας, στις 29 Αυγούστου. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά παρά την πίεση που άσκησε δεν κατάφερε να σκοράρει, κάτι που έκανε πρώτη η Σλόβαν με “κεραυνό” του Μεντβέντεφ στο 37′.

Γνωρίζοντας πως έπρεπε να σκοράρει τρία γκολ και να μη δεχθεί κανένα, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε αρχικά με τον Λημνιό στο 49΄ και πήρε το προβάδισμα στην αμέσως επόμενη φάση με τον Σφιντέρσκι, με τους Σλοβάκους να απορροφάνε την πίεση που τους ασκήθηκε στη συνέχεια και να πετυχαίνουν ένα γκολ – μαχαιριά στο 61΄, εκμεταλλευόμενοι την τραγική συμπεριφορά της “ασπρόμαυρης” άμυνας.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ και αφού προηγήθηκε το δοκάρι του Μποζίκοφ στο 68΄ ήταν να πετύχουν το 3-2 στο 87΄ με τον Γιαννούλη, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Δικέφαλο εκτός Ευρώπης, αφού το τέταρτο γκολ δεν ήρθε στις καθυστερήσεις στις δύο ευκαιρίες των “ασπρόμαυρων”.


Κάπως έτσι, οι Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι και Άκπομ πρέπει να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο στο μεθαυριανό παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν, εάν θυμούνται τον προ διετίας αποκλεισμό…

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Eλ Καντουρί, Εσίτι (76′ Αουγκούστο), Ζαμπά, Πέλκας (66′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (80′ Στοχ), Άκπομ.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (64΄Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31′ Αουγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

Διαβάστε ακόμη...