Ένας Αντρίγια... αλά Λουτσέσκου στην Λισαβόνα!

Από sdna.gr:Επιθετικό ρεπερτόριο; Πλούσιο! Μόνο που στην Εθνική Σερβίας και στο ιστορικό «διπλό» επί της Πορτογαλίας, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς χρειάστηκε να κάνει αυτά που στον ΠΑΟΚ περνούν -ενδεχομένως- απαρατήρητα.
Πηγή: sdna.gr
Ένας Αντρίγια... αλά Λουτσέσκου στην Λισαβόνα!

Από το πρωί της Κυριακής, τα ΜΜΕ της Σερβίας άφηναν να εννοηθεί πως ο Ντράγκαν Στόικοβιτς προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη βασική ενδεκάδα και στο «ραντεβού» της Σερβίας με την ιστορία. Όπως άφηναν να εννοηθεί οι συμπατριώτες του, ο «Zile» είχε το προβάδισμα έναντι του Ράντονιτς για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα δεδομένης της εκπληκτικής κατάστασης που βρίσκεται, κάτι που πιστοποιεί με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ.

Οι προβλέψεις των Σέρβων επιβεβαιώθηκαν άμεσα! Ο Αντρίγια ξεκινά βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία, σε ένα ματς πρόκληση και για τις δύο ομάδες προκειμένου να τσεκάρουν το απευθείας εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ...

Και το παιχνίδι ξεκινά ονειρικά για τους Πορτογάλους, εκμεταλλευόμενοι το... νωθρό ξεκίνημα των Σέρβων ενώ και μετά την ισοπαλία, κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους ως πρώτοι στον όμιλο και ως εκ τούτου δεν θα χρειαζόταν να μπλέξουν με μπαράζ. Οι Σέρβοι δεν τα έχασαν, οι οδηγίες του Στόικοβιτς ξεκάθαρες και συγκεκριμένες για τον καθένα.

Και για 69 λεπτά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς φρόντισε να κάνει αυτό που λίγοι του αναγνωρίζουν στον ΠΑΟΚ αλλά... λατρεύουν πάνω του όλοι οι προπονητές, απενεργοποιώντας επιθετικά τους Πορτογάλους από τα αριστερά, περιορίζοντας τα ανεβάσματα του Νούνο Μέντες για να κρατήσει χαμηλά την πίεση των γηπεδούχων αλλά και του Ντιόγκο Ζότα, γνωρίζοντας πως δεν πρέπει να δώσουν χώρους καθώς η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε μια φάση μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλό της.

Και μπορεί οι συμπατριώτες του να υποστηρίζουν πως «Κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά, πάντα έψαχνε την κίνηση στην περιοχή και γενικά έκανε ένα καλό παιχνίδι...», ωστόσο, στο μυαλό του Αντρίγια προείχαν τα μετόπισθεν. Και οι Σέρβοι γνώριζαν πως είχαν τον ιδανικό παίκτη για το πλάνο του παιχνδιού τους. Παρατηρώντας κανείς τα ματς του Σέρβου μεσοεπιθετικού με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για έναν παίκτη... λατρεία στο τακτικό σύστημα του προπονητή.

Και μιλώντας για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι εκείνος που σε κάθε προπόνηση θα τον ακούσετε να φωνάζει στους παίκτες του προκειμένου να βάλουν τα συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι τους και να κάνουν διαρκώς παράλληλη κίνηση με τη μπάλα, να επιστρέφουν γρήγορα και να καλύπτουν χώρους για μια... compact ομάδα!

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση Ζίβκοβιτς είναι πως ακόμη και σε ματς που μπορεί να κινείται σε ρηχά νερά επιθετικά, ο Αντρίγια προσφέρει στο γήπεδο πολλά περισσότερα σε επίπεδο τακτικής και άμυνας απ΄όσα αποτυπώνονται στα νούμερα του. Γι΄ αυτό και μοιάζει βασικός και αναντικατάστατος. Με νούμερα ή χωρίς... Φανταστείτε τώρα!

Διαβάστε ακόμη...