«Δεν είναι εύκολο, αλλά θέλουμε τις ίδιες επιτυχίες»

Ο προπονητής του βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» της εκπομπής «Full Επίθεση» στο Libero 107,4 με αφορμή τη ρεβάνς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό για το Λιγκ Καπ και αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους και όχι μόνο.
Πηγή: paok24.com
«Δεν είναι εύκολο, αλλά θέλουμε τις ίδιες επιτυχίες»

Αναλυτικά, όσα είπε…

Για τις προηγούμενες επιτυχίες του με τον ΠΑΟΚ και αν γύρισε για τις ξαναζήσει:
«Ο στόχος και η φιλοδοξία όλων μας είναι είναι να βρεθούμε στην κορυφή. Και με τη συμφωνία με την ομάδα του ΠΑΟΚ, εκεί αποσκοπούμε, θέλουμε να είμαστε στην κορυφή όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι εύκολο. Όλες οι μεγάλες ομάδες, θέλουν να κάνουν καλές μεταγραφές και να χτίσουν μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό μας τρέφει, αυτή η φιλοδοξία και οι μεγάλοι στόχοι. Άλλες φορές το καταφέρνουμε, άλλες φορές όχι, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Για το αν το φετινό ρόστερ είναι ρόστερ για πρωταθλητισμό:
«Βέβαια είναι μια ομάδα για πρωταθλητισμό. Αποτελείται από πολλούς καλούς παίκτες, που προσπαθούμε καθημερινά να γίνουν μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ένα πρωτάθλημα που είναι μακρύ χρονικά, υπάρχουν και κάποιοι τραυματισμοί ή άλλα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προετοιμασμένο και να μην είναι ευάλωτοι οι παίκτες μας».

Για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, χωρίς πλέι οφ:
«Σε όλα τα πρωταθλήματα, γίνεται μια κορύφωση στο τέλος, με πλέι οφ, με τους κορυφαίους να παίζουν αρκετές φορές μεταξύ τους. Φέτος, δεν ξέρω γιατί, πήραν μια απόφαση να παιχτεί έτσι. Θεωρώ ότι δεν είναι το καλύτερο και νομίζω ότι καμία χώρα δεν έχει τέτοιο σύστημα. Έτσι ψηφίστηκε όμως κι εμείς, πρέπει να προσαρμοστούμε».

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι του Λιγκ Καπ και τη ρεβάνς της Κυριακής στο Παλατάκι:
«Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, τώρα για το τι σημαίνει, βαθμολογικά δε σημαίνει κάτι, αλλά για εμάς είναι σημαντικό για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι μια επιπλέον ώθηση και το έχουν ανάγκη όλες οι ομάδες αυτό».

Για την ανάγκη στήριξης του κόσμου:
«Αυτό που κάνουμε, δεν το κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας. Όταν έρχεται ο κόσμος, μας στηρίζει, πάντα βγαίνει το κάτι παραπάνω από τους αθλητές. Δίνει μία ώθηση και βοηθάει οπωσδήποτε».

Για τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας παιχνίδι με το παιχνίδι και τις επιστροφές Πετρέα-Κουμεντάκη:
«Όλες οι ομάδες, όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα, δεν είναι απολύτως έτοιμες. Γι’αυτό, δεν υπάρχουν οι αυτοματισμοί για να ξέρουμε ανα πάσα στιγμή, πως θα λειτουργήσει η ομάδα. Είναι κάτι που χτίζεται μέσα από την προπόνηση και μέσα από καταστάσεις στα παιχνίδια. Δε θέλω να απογοητευόμαστε πολύ εύκολα, αλλά και να μην ενθουσιαζόμαστε με μία νίκη. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε τα λάθη μας. Μπορεί κάποια στιγμή, μια μπάλα να πάει μέσα ή έξω και να καθορίσει ένα παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το πρώτο σετ, πήγε πολύ άσχημα για εμάς. Πίεσαν πολύ το σέρβις, ρίσκαραν, τους βγήκε και δε μπορούσαμε να απαντήσουμε. Αν δεν έχουμε υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνουμε, τότε λειτουργούμε σπασμωδικά. Προσπαθούμε να είμαστε πιο αφοσιωμένοι και να βλέπουμε ξεκάθαρα τα πράγματα».

Για τη ρεβάνς της Κυριακής και πόσο διαφορετική θα είναι:
«Δε νομίζω να υπάρχουν πολλά καινούργια πράγματα, όσον αφορά αλλαγές στην τακτική. Και οι δύο ομάδες, έχουν γεμάτο ρόστερ. Στη βασική τακτική, πιστεύω ότι θα είναι λίγο-πολύ το ίδιο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποδώσουμε με σταθερότητα. Αυτό φάνηκε και στο προηγούμενο παιχνίδι. Ακόμα και στο πρώτο σετ, που χάσαμε εύκολα, όταν μπορέσαμε να βγάλουμε υποδοχή, πήγαμε καλά. Αυτό είπα και στα παιδιά. Ότι δε φοβάμαι τόσο πολύ αν παιχτεί η μπάλα, αλλά πρέπει να σταματήσουμε τα δυνατά σέρβις. Όπως κι έγινε».

Για τον ευρωπαϊκό στόχο:
«Είναι δύσκολο να καθορίσεις από πριν ποιος θα είναι ο στόχος και αν θα είμαστε ευχαριστημένοι, αν περάσουμε στους «8» ή στους «16» κλπ… Έχουν μια ιδιαιτερότητα τα κύπελλα Ευρώπης που παίζουμε. Είναι νοκ-άουτ παιχνίδια, μέσα-έξω και άλλες φορές, μπορεί να κληρωθείς με μια ομάδα από Ιταλία, που θεωρητικά οι ομάδες αυτές είναι όλες πάρα πολύ δυνατές ή από Ρωσία, Πολωνία. Αν είσαι λίγο τυχερός, μπορεί να προχωρήσεις παραπάνω. Από πριν όμως, δε μπορείς να θέσεις στόχους. Εχω κάνει ένα πλάνο, αν και εφόσον πάνε όλα καλά και προκριθούμε την Τετάρτη, υπάρχει πιθανότητα να παίξουμε με μια κροατική ομάδα. Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε, δε μπορώ να πω. Ειδικά σε τέτοιες διοργανώσεις, το βλέπουμε βήμα-βήμα».

Για το τάμπλετ που κρατάει στα χέρια του την ώρα των αγώνων:
«Είναι το VAR του βόλεϊ! Με το στατιστικολόγο, έχουμε online σύνδεση όλα τα στατιστικά. Σε κάθε περιστροφή τι κάνει ο αντίπαλος και έχουμε εικόνα, με μια μικρή καθυστέρηση χρόνου, για να βλέπουμε τη φάση που μόλις έχει παιχτεί. Βλέπουμε τι κάνει ο αντίπαλος και μπορούμε να δώσουμε ενημέρωση στους αθλητές. Όλα τα αθλήματα, προχωρούν πολύ, υπάρχει πληροφόρηση και αυτό είναι πολύ καλό. Βλέπουμε μια φάση 5 με 8 δευτερόλεπτα, αφού έχει γίνει. Υπάρχει μια δεύτερη ματιά και μετά μεταφέρουμε την πληροφορία στους παίκτες».

Διαβάστε ακόμη...