Oι ψυχολογικές ντόπες του Λουτσέσκου πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου

Από paokday.gr:Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η ήττα από την Κοπεγχάγη για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έφερε έντονο εκνευρισμό, τσαντίλα, αμηχανία, καθώς ο ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση όπου βρισκόταν πριν το ματς, έπεσε στην τρίτη και δυσκόλεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό η απευθείας πρόκριση στους «16» του Conference League.
Πηγή: paokday.gr
Oι ψυχολογικές ντόπες του Λουτσέσκου πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου

Ακολουθούσε το καυτό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, εκεί όπου με εξαίρεση τις σεζόν στις οποίες ο Λουτσέσκου ήταν προπονητής του Δικεφάλου, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να πάρει αποτέλεσμα επί σειρά ετών. Πως θα μπορούσε λοιπόν η ομάδα να ξεπεράσει την ήττα από την Κοπεγχάγη και να προετοιμαστούν κατάλληλα οι παίκτες του για το ντέρμπι; Τι έπρεπε να κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ για να μετατρέψει την αρνητική ψυχολογική διάθεση των περισσοτέρων παικτών του, σε θετική ενέργεια; Το metrosport.gr έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και σας το παρουσιάζει αυτούσιο:

Ο Λουτσέσκου ήταν προβληματισμένος, γιατί θεωρούσε πως οι χαμένες ευκαιρίες (κλασικές σε ορισμένες περιπτώσεις) των παικτών του, οφείλονταν στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης που έπρεπε να έχουν στις τελικές προσπάθειες. Ηταν εκνευρισμένος για τα λάθη, που κόστισαν στην ομάδα δύο γκολ με αποτέλεσμα να χάσει ένα παιχνίδι, το οποίο βάσει των ευκαιριών και της στατιστικής εικόνας, έπρεπε να είχε κερδίσει.

Την επομένη, ο Λουτσέσκου πήρε την απόφαση. Κάλεσε τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας στο γραφείο του. Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης πέρασαν το κατώφλι. Εκεί μαζί με τους συνεργάτες του, τους μίλησε αναλυτικά. Επί 45 λεπτά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η προπόνηση καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει. Ο Ρουμάνος προπονητής αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν και ζήτησε ανταπόκριση. Αμεση. Από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Το ξέρετε πως σας πιστεύω. Είμαστε μία οικογένεια. Γίνονται όμως λάθη, τα οποία πληρώνει η ομάδα. Εσείς τα βλέπετε, γίνονται λάθη, κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε σε μία απόστροφο του λόγου του και συνέχισε: «Να μιλάτε μεταξύ σας. Μιλήστε με τους συμπαίκτες σας, δείτε ξανά τα λάθη, συζητήστε τους τρόπους που δεν θα επαναληφθούν. Είστε επαγγελματίες, γνωρίζετε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, δεν χρειάζεται να σας πώ περισσότερα».

Ο Ρουμάνος προπονητής ήταν εμψυχωτικός, επανέλαβε στους αρχηγούς και στους παίκτες πως τους πιστεύει πολύ, όμως εάν δεν αλλάξει η λανθασμένη νοοτροπία που επικρατεί και πληγώνει την ομάδα με απώλειες βαθμών, δεν θα υπάρχει πρόοδος, αλλά... πισωγύρισμα. Παράλληλα εκτός από τους αρχηγούς, οι στενοί του συνεργάτες (Μπάτσι, Τσονάκας και οι υπόλοιποι) μίλησαν πολύ με τους παίκτες για να αλλάξει η ψυχολογία.

Το πρωί του Σαββάτου, παραμονή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εάν ήταν κάποιος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ, θα παρακολουθούσε πρόσωπα διψασμένα για διάκριση, με θέληση για την νίκη. Συζήτησαν πολύ μεταξύ τους, μίλησαν ακόμη και για τα αυτονόητα οι παίκτες του Δικεφάλου και το βράδυ της Κυριακής, σε μία πολύ δύσκολη έδρα, παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι.

Δεν επηρεάστηκαν από τις εκδηλώσεις των αντιπάλων οπαδών, έπαιξαν το παιχνίδι τους, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και στο τέλος πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη. Ο ΠΑΟΚ από την κρυάδα της περασμένης Πέμπτης, πραγματοποίησε μία αρχοντική εμφάνιση στην Λεωφόρο και έκανε τους οπαδούς του, δικαιολογημένα να πανηγυρίζουν.

Διαβάστε ακόμη...